Háromszéki hagyományőrzők a hűségtúrán

2016. június 28., 20:57 szerző: Civil Tudósítónktól
komment
Felsőcsatár - Az elmúlt hétvégén rendezte meg a lovas hűségtúrát – immár ötödik alkalommal – a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület. Az idei eseményen erdélyi székely hagyományőrzők is kifejezték tiszteletüket a leghűségesebb falvak egykori és jelenlegi lakói előtt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Szombaton délelőtt Narda, aztán délután Felsőcsatár volt a lovas hűségtúra állomása. Településünkön a résztvevők előbb a világháborús hősök és áldozatok emlékművénél rótták le kegyeletüket. Koszorút helyezett el az emléktáblánál dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, a hűségtúra fővédnöke és Sátory Károly, az egyesület elnöke, továbbá Kratochvill Attila, Felsőcsatár polgármestere. Koszorúztak a több mint ezer kilométerre lévő erdélyi településről érkezett hagyományőrzők is. Az elődök előtt tisztelgők között ott volt Balassagyarmat és Kercaszomor polgármestere, illetve a soproni katonai hagyományőrző egyesület három tagja is, akik nem először vettek részt a hűségtúrán.

A tiszteletadás után fúvószenekari felvezetéssel vonultak a falu lakói és a hűségtúra résztvevői az egyik fogadóhoz. A tikkasztó meleg ellenére sokan várták a felvonulókat a fogadónál felállított színpadnál, ahol többek között Kratochvill Attila és dr. Hende Csaba is mondott köszöntőt. A kulturális programban pedig számos fellépő között ezúttal is ott voltak a felsőcsatári óvodások és a helyi Rozmaring Énekkar tagjai is.

A hűségtúra résztvevői az esti program után Felsőcsatáron éjszakáztak, majd vasárnap reggel indultak tovább Vaskeresztesre.

Csatári László

Civil Tudósítónktól

2016. június 28., 20:57 szerző: Civil Tudósítónktól

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...