Civil

2017.06.20. 08:00

Határon túli szlovén fiatalok spartakiádja Celjében

Szentgotthárd/Celje - A szlovéniai Celjében rendezték meg 41. alkalommal a határmenti régiók szlovén ifjúsági sportolóinak találkozóját.

Civil Tudósítónktól

A két napos rendezvényen Magyarországot, a Magyarországi Szlovének Szövetsége támogatásával a Rába-vidéki szlovén fiatalok képviselték, akik a Rábatótfalui SE színeiben léptek pályára. A június 16-17-én rendezett nemzetközi utánpótlás spartakiádon öt ország kétszáz versenyzője vett részt.

A megnyitó előtt a szervező-vendéglátók a városi múzeumban mutatták be a település történetét. A város főterén tartott megnyitón Ivan Peterlina, a ZSŠDI-elnöke köszöntötte az esemény résztvevőit, aki megköszönte az anyaországnak, hogy immár több mint négy évtizede lehetőséget ad a határon túli szlovén fiataloknak a találkozásra. Reményét fejezte ki, hogy a kétnapos rendezvényen résztvevők közül mind többen térnek vissza Celjébe, felidézni a szép emlékeket.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Sonja Poljšak, a Szlovén Olimpiai Bizottság tagja, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak az esemény létrehozásához.

Az ausztriai, az olasz-, a horvát-, és a magyarországi szlovén ifjak a házigazdákkal egyetemben fiú és lány asztalitenisz, fiú labdarúgás, kosárlabda és röplabda sportágakban mérkőztek meg egymással.

Az eredményhirdetésen minden résztvevő emlékérmet vehetett át, a csapatok serleget kaptak. Urban Lesjak ifjúsági EB és felnőtt VB bronzérmes szlovén válogatott kézilabdakapus is gratulált, és ő nyújtotta át a kabalafigurával díszített érmet a magyar küldöttség tagjainak.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!