Civil

2016.03.16. 13:13

Hegyfalun is készülnek a tavaszra – társadalmi munkában varázsolják szebbé, tisztábbá a falu utcáit, tereit

Hegyfalu - Tavaly Faluszépítő kör alakult a településen. A csapat tagjai elhatározták, hogy társadalmi munkával segítik az önkormányzatot a falu szebbé, tisztábbá, vonzóbbá tételében.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Kálmán József

Virágosítanak, köztereket ápolnak, szemetet szednek, hisz’ ars poétikájuk, hogy minden itt élő ember jól felfogott érdeke, hogy tiszta, rendezett, esztétikus környezetben éljen.

A tavasz (tavasz?! ) első jeleire ismét munkába fogtak: az ünnepekre készülve eltakarították a tél nyomait, rendbe tették az I-II. világháború elesettjeinek tiszteletére emelt emlékmű környezetét, készülve a március 15-i ünnepségre.

A templom előtt húsvétváró díszbe öltöztették a teret, kitakarították az autóbuszvárókat és környéküket.

Persze, a vállalt célokhoz a lelkesedésen, munkán kívül pénzre is van szükség, ezért a helyi horgászegyesülettel – amely hasonló feladatokat vállalt a szabadidőpark környékén – közösen locsolóbált szerveznek húsvét vasárnapján, amelynek bevételéből további virágosítást, szépítést valósíthatnak meg.

A hegyfalui művelődési házban a március 27-én 19.00-kor kezdődő jótékony célú bálra mindenkit nagy szeretettel várnak a szervezők, akik örömmel fogadnak felajánlásokat, támogatást a Hegyfalu élhetőbbé tétele érdekében végzett munkájukhoz.

Kálmán József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!