Civil

2017.01.11. 19:45

Hetvenhat családnak ad tűzifát a toronyi önkormányzat

Torony - Pályázati támogatásból csaknem 900 ezer forint értékben, az önkormányzat saját költségvetéséből pedig további 2,5 millió forint ráfordítással vásároltak tűzifát a rászoruló toronyiaknak. Összesen 76 család jut így két-két köbméter tűzifához.

Civil Tudósítónktól

Huszonöt köbméter tűzifát sikerült vásárolni a Belügyminisztérium pályázatán nyert csaknem 900 ezer forintból, aminek jelentős részét már kiszállították a szociálistűzifa-pályázatra jelentkezett toronyi lakosoknak, illetve családoknak. Az egyedülálló idős embereknek fel is fűrészelték a tűzrevalót, úgy szállították ki azt az elmúlt napokban a közmunkások az önkormányzat traktorával. Ennek a mennyiségnek a fuvardíját, mintegy kétszázezer forintot szintén a helyhatóság fizette.

Fotó: Pék László

A képviselő-testület döntése értelmében további 102 köbméter kemény lombos fát vásárolt az önkormányzat mintegy 2,5 millió forintból - ez a mennyiség a napokban érkezik meg Toronyba, így a kiszállítása még januárban megtörténhet. Összesen tehát 76 családnak segít a helyhatóság a téli fűtési időszakban ingyen tűzifával, egy-egy helyre két-két köbméter jut.

Pék László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!