Civil

2016.08.19. 08:22

Hívogató szalmapékek

Torony - Hatalmas szalmabábuk jelentek meg Torony főutcáján a művelődési ház előtt, jelezvén a helybelieknek és az átutazóknak, hogy jelentős eseményre készül a falu. A szombati kenyérünnepre hívogatják az embereket.

Civil Tudósítónktól

Augusztus huszadika tavaly óta immár kenyérünnepként vonult be Torony történetébe. Nem véletlenül, hiszen a messze földön híres toronyi kenyér tavaly elfoglalta méltó helyét a Vas Megyei Értéktárban. A kenyérünnep pedig a település talán legnagyobb eseménye lett, amire nagyon készülnek az idén is a toronyiak.

Erre utalnak a színes ruhába öltöztetett óriás szalmabábuk is. Mi mást is formázhatnának, mint egy pékcsaládot? Pék úr és Pékné épp kenyérsütéshez készül - jövőre talán már gyermekeik is lesznek, így válik majd teljessé a család. Pék úr "kezében" péklapát, Pékné pedig egy kenyérkosarat tart. Mögöttük a hirdetőtábla, amin a teljes szombati programsorozat elolvasható.

A művelődési ház mögött formálódó rendezvénytéren pedig már csaknem teljesen kész a falu új kemencéje és a föléje magasodó pavilon. Ezeket is szombaton vehetik majd birtokba a toronyiak.

Mátrai István

Címkék#civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!