Hívogató szalmapékek

2016. augusztus 19., 10:20 szerző: Civil Tudósítónktól
komment
Torony - Hatalmas szalmabábuk jelentek meg Torony főutcáján a művelődési ház előtt, jelezvén a helybelieknek és az átutazóknak, hogy jelentős eseményre készül a falu. A szombati kenyérünnepre hívogatják az embereket.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Augusztus huszadika tavaly óta immár kenyérünnepként vonult be Torony történetébe. Nem véletlenül, hiszen a messze földön híres toronyi kenyér tavaly elfoglalta méltó helyét a Vas Megyei Értéktárban. A kenyérünnep pedig a település talán legnagyobb eseménye lett, amire nagyon készülnek az idén is a toronyiak.

Erre utalnak a színes ruhába öltöztetett óriás szalmabábuk is. Mi mást is formázhatnának, mint egy pékcsaládot? Pék úr és Pékné épp kenyérsütéshez készül - jövőre talán már gyermekeik is lesznek, így válik majd teljessé a család. Pék úr "kezében" péklapát, Pékné pedig egy kenyérkosarat tart. Mögöttük a hirdetőtábla, amin a teljes szombati programsorozat elolvasható.

A művelődési ház mögött formálódó rendezvénytéren pedig már csaknem teljesen kész a falu új kemencéje és a föléje magasodó pavilon. Ezeket is szombaton vehetik majd birtokba a toronyiak.

Mátrai István

Civil Tudósítónktól

2016. augusztus 19., 10:20 szerző: Civil Tudósítónktól

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...