Civil

2017.07.09. 19:20

Hobbikiállítások sorozata a szombathelyi déli városrészben

Szombathely - A Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör több mint fél éve nyitotta meg a zarkaházi Szily kastélyban „minigalériáját”, ami helyet ad a városrészen élő emberek számára gyűjteményük, hobbyjuk megmutatására, megismertetésére.

Civil Tudósítónktól

A polgári kör törekvése, hogy a kastélyba belépő látogatók már az első pillanatban találkozhassanak különböző művészi, esztétikai értékekkel. A képzőművészeti kiállítások rendezése régi hagyomány a kastély életében, ez bővült az elkészült tárlókkal.

Volt már kiállítás régi üveg tárgyakból, gyertyatartókból Horváthné Ruchard Erika gyűjteményéből. Húsvét előtt két népi iparművész, Tamásné Geröly Mária és Csordás Csabáné, valamint édesanyja, néhai Horváth Józsefné különböző technikával készített gazdag hímes tojás bemutatójában gyönyörködhettek a látogatók.

Most pedig Gaál Éva saját készítésű gyöngyékszereiből látható látványos és míves anyag. Ehhez a kiállításhoz kapcsolódik az alkotó jóvoltából egy nyereményjáték is. Minden látogató augusztus 15-ig egy megadott email címre beküldheti az általa legszebbnek ítélt ékszerről készült képet, vagy leírást. Ezzel részt vehet egy sorsoláson, amelyen egy kelta csomós nyakláncot nyerhet.

A szervezők várják a jelentkezőket a következő bemutatkozásokhoz.

Fehér Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!