Civil

2017.06.09. 11:07

Hordót gurítottak a király-jelöltek Nagysimonyiban

Nagysimonyi - A Civil Szervezet Nagysimonyiért ebben az évben is megszervezte pünkösd vidám megünneplését.

Civil Tudósítónktól

Délelőtt tíz órakor az evangélikus templomban ökumenikus istentisztelettel kezdődött a program.

Istentisztelet után a pünkösdi király-jelöltek és a szurkolók Iván Laciéknál gyülekeztek. Itt lehetett nevezni a pünkösdi király címre és az első próbatételen, a lengőteke viadalon is átestek a jelöltek. A népes csapat ezután elindult a "hegyre", s ott négy pincetulajdonos fogadta, látta vendégül a csapatot. A pünkösdi király-jelöltek minden pincénél újabb és újabb próbatételen estek át.

Az utolsó állomáson – pincénél - hordót kellett gurítani szlalompályán. A felnőttek százhúsz literes, míg a gyerekek hatvan literes hordóval birkóztak

Innen a futballpálya volt a cél, ahol az eredményt is kihirdették. A 2016-ban választott pünkösdi király – Palkovics Balázs - megvédte címét, így újra ő lett a pünkösdi király. A pünkösdi kiskirály címet megosztva, azonos pontszámmal Táncos Kristóf és Hajas Viktor nyerte el.

Fél hatkor Nagysimonyi – Répcevölgye/Bő futballmeccs kezdődött, amit a helyi csapat2 : 0 - ra nyert meg.

Már csak a frissen készült, finom babgulyást kellett elfogyasztani, majd poharazgatás közben jó hangulatú beszélgetéssel, nótázással ért véget ez a kellemes ünnep.

Rudanovicz László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!