Civil

2017.06.30. 08:15

Időutazás a X. századtól a XXI. századig

A már hagyományos falukirándulás egyben időutazás is volt. Hiszen a X. században alapított pannonhalmi apátságot és a XXI. század technikáját jelentő győri AUDI gyárat látogatták meg a csoport tagjai.

Civil Tudósítónktól

Persze a kulináris élvezetek sem hiányozhattak ezen a napon. A tízórait (pogácsát) a buszon fogyasztották, majd Péren megebédeltek és a nagy melegben még megmaradt erejüket a nyúli borkóstoláson zene kíséretében tánccal merítették le.

Megcsodálták az egykori katonai repteret, amely mára fontos szerepet tölt be a Nyugat-Dunántúl közlekedési és gazdasági rendszerében. Kicsit elmerengtek, hogy mi lett volna ha... (nekünk is lett volna huszonegyedik századunk).

Belepillantva a futurisztikus technológia világába a XXI. századba sokukban felmerült a kérdés, hogy a kis településük, Porpác el fog-e érni valamikorra a fejlődés ezen szakaszáig.

Ők mindent megtesznek ezért és abban reménykednek, hogy a nekik életet jelentő Véppel összekötő út fogja majd hozzájuk közelebb hozni a jövőt.

Szöveg és kép: Tóth Teodóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!