Civil

2016.12.22. 09:55

Így fejlődött Vasalja 2016-ban

Vasalja – A község önkormányzata közmeghallgatást tartott, melyben két témát ismertettek a lakossággal.

Civil Tudósítónktól

Először, Sebők Győző a község körzeti megbízottja, tájékoztatót tartott a település közbiztonsági helyzetéről. Elmondta: hat bejelentés érkezett az évben, melyek között volt kutyaharapás, rongálás, könnyű testi sértés, lopás. Kérte a résztvevőket, figyeljenek a környezetükre, szomszédjaikra, az idegen autókra, az ismeretlen házalókra és minden rendkívüli dologra. Ilyen esetben feltétlenül telefonáljanak, a bejelentésre megjelenik a hatóság, ami megelőzhető lehet az esetleges nagyobb betörés, lopás, csalás ellen. Naponta körbejárják az utcákat, de huszonnégy órában nem lehetnek jelen, ezért kéri a segítséget – tette hozzá.

Kiss Sándor jegyző, Gombás Alajos polgármester, Péter Árpád alpolgármester, Pál Imre képviselő, Fasing Viktor Képviselő

A másik téma beszámoló volt az önkormányzat 2016. évi munkájáról.

Gombás Alajos polgármester, a pénzügyi beszámolóval kezdte, melyben elmondta, nincs tartozása a falunak. Beszámolt az elnyert pályázatokról, amelyeket az emlékhely kialakítására, a Gulág emlékmű budapesti látogatására, az orvosi rendelő és lakás felújítása költöttek. Kültéri eszközpark fejlesztéséről esett szó, melyet a focipálya rendbetételére használnak. A vidékfejlesztési pályázatból traktorvásárlást terveznek. Továbbá szerepel még a tervekben a Kossuth Lajos utca járdájának és a Sport utcának az aszfaltozása.

Sebők Győző, körzeti megbízott

Említést tett a lomtalanításról, s arról, hogy három diákmunkás és két közmunkás segítette a falu szépítését a nyáron.

A háziorvosi ellátás, védőnői hálózat is kapott támogatást. Megtartották a falunapot, a mobilitás napot és az időskorúak találkozóját, melyek jól sikerültek.

Kiss Sándor jegyző, Gombás Alajos polgármester, Péter Árpád alpolgármester, Pál Imre képviselő, Fasing Viktor Képviselő

A szociális ellátásról szólva közölte, hogy támogatták a beiskolázást, nyugdíjasok karácsonyi csomagja is bővebb lett a tavalyinál, a tizennégy éven aluli gyermekek tízezer forintos karácsonyi juttatását, a gyermekszületés ötvenezer forintos támogatását.

Vásároltak még magassági ágvágót, két damilos fűnyírót, tíz sörpadot, negyvenkét darab széket újítottak fel, burkolták a szavazóhelyiséget, tatarozták a volt iskolaépületet.

a résztvevők

Jelezte, hogy változik a hulladékszállítás. Egy soproni céggel egyéves szerződés alapján, jövőre heti egy alkalom lesz a mostani kétheti helyetti a szállítás. A szennyvízkérdés örökös téma, melyet az egyik résztvevő is felvetett. Budapesten vizsgálják a körmendi agglomerációt, mert csak így valósulhat meg a szennyvíz elvezetése Vasalján.

a résztvevők

A polgármester megköszönte a sok-sok segítséget, társadalmi munkát, továbbra is kérte a lakosság pozitív hozzáállását a falu ügyeihez és békés boldog karácsonyt kívánt.

a résztvevők

Az egyik nyugdíjas pedig a község szép kort megélt lakói nevében köszönetet mondott a polgármesternek, a jegyzőnek és a képviselőknek, hogy tartalmas csomaggal lepték meg őket a karácsonyi meghitt ünnepekre.

 

 

 

Gombásné Judt Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!