Civil

2015.09.29. 12:25

Így köszöntötték az őszt a rábagyarmatiak

Rábagyarmat - A korábbi években kialakult hagyományt folytatva szeptember 26-án az önkormányzat és a Faluszépítő Egyesület változatos programokkal várta a település kikapcsolódásra vágyó lakóit.

Civil Tudósítónktól

 

Szerencsére a szeszélyes időjárás ezúttal a szebbik arcát mutatta, nem zavarta el az eső a vendégeket. A közösségi rendezvények elmaradhatatlan eseményével, a főzőversennnyel kezdődött a nap. Mire a bográcsokból jó illatok kezdtek terjengeni, az ugrálóvárat is felállították a gyerekek nagy örömére. A hancúrozást az elmaradhatatlan palacsintázással pihenték ki, három szorgos asszonykéz sütötte a különböző ízesítésű palacsintákat az édesszájúak örömére.

Sportolási lehetőség is volt, délután íjászverseny zajlott a szentgotthárdi Szent Sebestyén íjászkör szervezésében, nagy érdeklődés mellett. Négy kategóriában hirdettek győzteseket. Látványos kickbox bemutatót tartott az ugyancsak szentgotthárdi Skorpió SE, amelynek soraiban szerepelt a falu egyik büszkesége, Tóth Bence országos bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes sportoló. A gyerekek kézműves foglalkozáson tökfaragással és lampionkészítéssel bizonyították kézügyességüket és fantáziájukat. A szervezők finom uzsonnával vendégelték meg a résztvevőket, majd ezt követően került sor a népszerű szombathelyi Melódia Énekegyüttes fellépésére. Visszatérő vendégek, most is nagy sikert arattak színvonalas műsorukkal. Az est műsoros részét egy látványos hastáncelőadás zárta, Mira és társulata igazi keleti hangulatot varázsolt a nézők örömére. Ünnepélyes díjkiosztón kaptak jutalmat a versenyeken részt vevők, külön kitüntetést kapott Tóth Bence kickboxos, a formációs táncban országos bajnoki címet szerző Joó Patrícia és Háklár Adél és három rendszeres véradó.

A nap zárásaként következett a nótás fáklyás felvonulás, majd a hivatalos program zárásaként a Szent Mihály-napi máglya lángra lobbantása. A máglya köré összegyűltek elénekelték a Himnuszt és a Székely Himnuszt, a meghatódott arcokon látszott, hogy szívükben él a nap jelmondata: „ Itthon vagy! Magyarország szeretlek! „

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!