Civil

2015.11.30. 10:42

Ikervárról egyenes út vezet az országos döntőbe

Ikervár - Taroltak az ikervári elődöntőről érkezett gyerekek a Regősök húrján országos versmondó versenyen.

Civil Tudósítónktól

Az idén kilencedik alkalommal rendezték meg az Ikervári Versünnepet, amely a Regősök húrján országos vers- és prózamondó verseny regionális válogatója is egyben. Az országos döntőt november 28-án tartották a Fővárosi Művelődési Házban. Az ikervári elődöntőről négy Vas megyei és egy Zala megyei tanuló került az ország legjobbjainak gálájára. Ebben az évben a "regősök" versenyére ráépült a Kaleidoszkóp Versfesztivál kiegészítő rendezvénye, a Kaleidoszkópia, így a résztvevők automatikusan szerepeltek annak versenyprogramjában is. A zsűri Kaleidoszkópé díjakat is kiosztott a "Regősök húrján..." elismerései mellett.

Arany minősítést és Kaleidoszkópé díjat kapott Bíró Stefánia, a Zichy Antónia Általános Iskola Ikervár tanulója, akinek felkészítő tanára Pástiné B. Gabriella volt. Arany minősítést kapott Sárvárról Baldauf Ábel, a Nádasdy Tamás Általános Iskola diákja, felkészítő tanára Takács Ferenc volt, illetve Góczán Luca, a Gárdonyi Géza Általános Iskola növendéke, akitVörös Krisztina készített fel a versenyre. Ezüst minősítést és Kaleidószkópé díjat kapott Nagy Johanna Csenge Szelestéről, Mihály Péterné tanítványa.

Szerző: Pásti József

Címkék#Ikervár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!