Civil

2016.11.11. 16:20

Informatikai versennyel emlékeztek Biró Balázsra az Oladiban

Szombathely - Az Oladi Általános Iskola 12. alkalommal rendezte meg a városi számítástechnikai versenyét néhai kollégájuk, Biró Balázs emlékére.

Civil Tudósítónktól

A Balázs szüleitől rendszeresen érkező anyagi támogatásnak és az iskolában dolgozó pedagógusok szervező munkájának köszönhetően idén is szép számmal vettek részt a versenyen a város több általános iskolájából érkező gyerekek. Az idei feladat egy prezentáció elkészítése és egy húsz kérdéses teszt kitöltése volt, amivel sikeresen megbirkóztak a versenyzők. Hetyei Norbert, a KLIK Szombathelyi Tankerületének informatikusa, a versenybíróság elnöke a díjátadó során kiemelte: büszke a versenyzőkre. Annál is inkább, hiszen egy idei felmérés szerint a magyarok a világ élmezőnyébe tartoznak az informatikai szaktudást illetően. Fontos, hogy ezt a tudást gyarapítsák és kamatoztassák az életben, hiszen a számítástechnika már nem a jövő, hanem a jelen – tette hozzá Biró Ernő, Balázs édesapja.

Fotó: Moór Ferenc

Harmadik helyen végzett Szalai Milán (Zichy Á.I. – Ikervár, felkészítő tanára Németh Katalin) 46 ponttal, második helyen 53 ponttal Haller Péter (Paragvári, felkészítő tanára Barity Milán), és őt szoros versenyben csupán két ponttal megelőzve állhatott a dobogó legfelső fokára Pintér Tamás (Zrínyi, felkészítő tanára Sulyok Tamás). A házigazda iskola diákjai versenyen kívül indultak, közülük a legtöbb pontot elérő Gyurics Máté különdíjat vehetett át. A helyezést elért versenyzőkön kívül a szülők támogatásának köszönhetően minden résztvevő informatikai eszközökből álló ajándékot vehetett át.

Fixl Miklósné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!