Civil

2017.04.30. 11:25

Járható utak épülnek a borgátai szőlőkhöz

Borgáta - A Kissomlyó hegyi utak Borgátához tartozó részeinek felújításáról döntött a község önkormányzata.

Civil Tudósítónktól

Ki ne ismerné a rossz minőségű földutakkal járó problémákat, az autó fényezését szántó behajló ágakat? Nem is szólva a heves esőzés eredményéről, amikor a hegyi munkák azért maradnak el, mert nehéz, vagy szinte lehetetlen megközelíteni némely zártkerti ingatlant.

Többségi szavazat szólt amellett, hogy a hegy ugyanolyan szerves része a településnek, mint maga a falu és a fürdő. Így az idős bazalttömb is megérdemli a gondoskodást, akárcsak egy kedves idős nagyszülő.

A befektetés annak érdekében, hogy hosszú évtizedek után járhatóak legyenek az utak, megtérül majd azzal is, hogy így a korábban nehezen megközelíthető elhanyagolt ingatlanok is rendben lehetnek, vagy könnyebben megtalálják új törődő gazdájukat.

Az utakat eddig az ott közlekedők számos helyen próbálták már feltölteni, több-kevesebb sikerrel. Ám ezúttal remélhetőleg hosszú ideig nem lesz szükség az építési törmelék ez irányú hasznosítására.

Fotó: Gőcze Zsanett

Az önkormányzati területek karbantartása várhatóan két részletben történik meg. Előreláthatólag már az ősszel jobb utak szegélyezik a Kissomlyó hegyet, lehetőséget adva rá, hogy új élet ébredjen a parcellákon.

Gőcze Zsanet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!