Civil

2017.04.26. 13:32

Jubileumra készülnek a toronyi tűzoltók

Torony - Az idén ünnepli megalakulásának 125. évfordulóját a Toronyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a jubileumi ünnepséget a tervek szerint júniusban tartják meg. Erről is szó volt a tavalyi évet értékelő legutóbbi közgyűlésükön.

Civil Tudósítónktól

Bakucz Gábor parancsnok tájékoztatása szerint a toronyi önkéntes tűzoltók 2016-ban hét esetben nyújtottak segítséget viharkár és tűzeset károk felszámolásánál. Emellett az év során több olyan eseményen is részt vettek, amelyet a Vas Megyei Tűzoltó Szövetség rendezett meg.

A területi tűzoltóversenyt tavaly június 4-én rendezték Peresznyén, ahol a toronyi önkéntesek az első helyen végeztek, ezzel bejutottak a megyei versenyre.

Ugyancsak az eredmények között említette a parancsnok az augusztus 6-án, Felsőcsatáron megrendezett Pinka-kupán elért harmadik helyezésüket.

Július 16-án a Vasi Vasember sportrendezvény lebonyolításában tízen vettek részt az egyesületből. A bucsui ÖTE megalakulásának 90. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen, illetve a nardai ÖTE fennállásának 125. évfordulóján ugyancsak képviseltették magukat tíz-tíz egyesületi taggal. Szintén részt vett az egyesület a toronyi falunapon megtartott főzőversenyen, továbbá októberben a Szombathely Fő terén megrendezett Tűzoltó összefogás elnevezésű programon.

Toronyban a hagyományos fatimai körmeneteken, továbbá a feltámadási és az úrnapi körmeneten a forgalom irányításával segítettek az önkéntes tűzoltók.

Az egyesület az idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. A jubileumi ünnepség várhatóan június 24-én lesz, erre külön programmal készülnek.

Pék László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!