Civil

2017.06.13. 18:43

Júniusban is aktívak a civilek

Szombathely – Tizedik alkalommal jöttek össze kedden a civil szervezetek képviselői a civil sajtóreggelin, hogy ismertessék a közeljövőre vonatkozó terveiket. Ezúttal hat közösség mutatta be júniusi programját.

Civil Tudósítónktól

Az Új Nemzedék Szombathelyi Közösségi Tér június 17-én várja a Gayer parkba azokat az embereket, akik tenni akarnak a környezetükért. A „Keresd és szeresd a teret!" összejövetel célja, hogy megszépüljön a park. Találkozó 8.45 és 9 között a játszótér melletti füves részen. Tájékoztatják az önkénteseket a parkban végzendő feladatokról, szemétszedés, kertészeti, parkszépítési munkák várnak rájuk. 11.30-tól kötetlen beszélgetéssel folytatódik a program, ötletbörzével a következő városszépítő önkéntes akcióval kapcsolatban. A zenét az Instant Infusion amatőr zenekar biztosítja.

Nagy Krisztina (Civil Információs Centrum), Szabó Róbert Endre színművész, Bakó Gusztávné, (Napsugár Közhasznú Egyesület), Kóthy Zsuzsanna (Szabóhegyért Közösen Egyesület), Baranyai András (Térkép Kulturális Egyesület), Polgár Gábor (Új Nemzedék Szombathelyi Közösségi Tér), Pajor Klára (Szombathelyi Civil Kerekasztal)

A Napsugár Közhasznú Egyesület Sugár/Érintő Színi Csoportja Oscar Wilde: A boldog kisherceg című meséje alapján készült, Ott és itt című színjátékot mutatja be június 14-én 16 órától a Weöres Sándor Színházban. A darabot értelmi fogyatékkal élők adják elő. A belépés díjtalan, viszont a felajánlásokat a szervezők szívesen fogadják.

A Szombathelyi Civil Kerekasztal a Védőháló a családokért projekt keretében Nők és fiatal lányok társadalmi egyenlősége, együttműködés-fejlesztés témában motivációs érzékenyítő foglalkozást tart az MMIK-ban. A programokat Csider Sándor nyugdíjas főiskolai docens vezeti. Legközelebb július 13-án, csütörtökön 17-19 óra között.

Ebben az évben tizedik alkalommal rendezik meg Csepregen az országos Ismerős Arcok-tábort, amelybe az ország minden részéből, sőt külföldről is érkeznek rajongók. A rockzene mellett helyet kap a népzene, a néptánc, lesznek előadások, gyerekprogramok. A programot a Térkép Kulturális Egyesület szervezi, akik hangsúlyt fektetnek a család, a népi kultúra, a néphagyományok megőrzésére.

Zenés irodalmi délután lesz a Szabó-hegyen június 17-én szombaton 16,30-tól. A Szabóhegyért Közösen Egyesület vendége lesz Tóthárpád Ferenc költő és a Rózsabors zenekar. A részvétel ingyenes. Helyszín a Kőszegi-hegység, erdei tornapálya mentén található Alpannonia Szalonnasütő.

Szöveg és fotó: Kopcsándiné Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!