Civil

2016.07.13. 11:18

Károlyvárosban vendégszerepeltek a gencsapáti táncosok

Gencsapáti/Karlovac - Július 3. és 10. között a horvátországi Karlovac (Károlyváros) vendégei voltak a gencsapáti néptáncegyüttes tagjai, az Ispiláng együttes és a hagyományőrzők, akik közösen képviselték Magyarországot a CIOFF fesztiválon.

Civil Tudósítónktól

A CIOFF (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folkart) 1970-ben alakult nemzetközi NGO szervezet, az UNESCO szakmai konzultatív szervezete.

84 tagszervezete van a világon, és 300 nemzetközi folklórfesztivál koordinálásában vesz részt.

Nagy megtiszteltetés volt a meghívás a gencsapátiaknak, hiszen Argentína, Costa Rica, Kazahsztán, Csehország és természetesen a rendező horvát néptáncegyüttesekkel mutatkozhattak be nagy sikerrel a fesztiválon, amelynek külön apropója volt a város 437. születésnapja.

A nyitó és záró ceremónián több ezer néző előtt mutathatták be a gencsapáti regrutázást és a palatkai táncokat, de táncoltak Ozalj, Ogulin, Duga Resa városokban is nagy sikerrel, ahol bukovinai, györgyfalvi, szilágysági táncokat is láthatott a közönség.

A sűrű fesztiválprogramba még belefért a tengeri fürdőzés Opatijában és a Plitvicei tavak megtekintése is.

Nagyon sok élményt és barátot szereztek a táncosok a fesztiválon, amelynek igazgatója, Zeljko Stajcer szerint az igazi, eredeti folklórt képviselték Károlyvárosban a gencsapátiak.

Varga Albin

Címkék#civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!