Civil

2016.10.01. 16:50

Kemencében sült csülökkel ünnepeltek - A tűzoltók és az egyházközség közös családi napja Répcevisen

Répcevis - Répcevis Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének tagsága idén szeptember 10-én a helyi egyházközséggel és civil segítőkkel közösen szervezte meg a családi délutánját.

Civil Tudósítónktól

Répcevis (Civil/Horváth Balázs) - Répcevis Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének tagsága idén szeptember 10-én a helyi egyházközséggel és civil segítőkkel közösen szervezte meg a családi délutánját.

A program szombat délután a tűzoltószertárnál gyülekezővel kezdődött, ahonnan a fiatalabbak gyalogosan, az idősebbek pedig a tűzoltóautóval zarándokoltak az egykori határsáv, (műszaki zár) mellett található Szent László kápolnához, melynek környezetét a tűzoltók az előző évekhez hasonlóan rendbe tették. A kápolnánál a község új plébánosa által celebrált litániára szép számmal érkeztek fiatalok és idősebbek is a faluból. A szikrázó napsütésre való tekintettel elfogyasztott üdítő után a zarándokok a répcevisi plébánia udvarán töltötték el a délutánt.

Fotók: Harkányné Horváth Enikő és Németh István

A plébánia felújított kemencéjében első ízben sült kenyér és csülök. A tűzoltók babgulyást főztek, a gyerekek birtokba vették a plébánia udvarát és a tűzoltóautót is. Szüleik, nagyszüleik is bekapcsolódtak a játékos vetélkedőkbe, majd jóízűen fogyasztották el a helyben készült ételeket.

Horváth Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!