Kosarat fontak, falut jártak, várat ostromoltak az Örökség tábor résztvevői

2017. augusztus 07., 10:58 szerző: Civil Tudósítónktól
komment
Ikervár - Ismét telt házas volt az Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház és Könyvtár, illetve a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat által meghirdetett nyári napközis tábor.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A programsorozatot a település képviselő-testülete helyi pályázati forrásból finanszírozta. A szervezést és a lebonyolítást a művelődési ház munkatársai vállalták. A szervezők célja kezdetek óta elsősorban az, hogy tartalmas, izgalmas elfoglaltságot kínáljanak a nyári szünidőben is a diákoknak. Teszik ezt úgy, hogy a gyerekek alaposabban, „közelebbről” megismerkedhessenek Ikervár természeti, szellemi és épített örökségével is.

Hegedüs Lászlóné kosárfonó ebben az évben is lelkesen tanította az érdeklődő gyerekeket a település életében mindig is meghatározó kosárfonás alapjaira. A táborlakók megismerkedtek a Batthyány Emlékházban tárolt bronz, honfoglalás és római kori tárgyi emlékekkel. Láthatták egyebek között honfoglaló elődeink borotvakését, ezüstberakásos vaskengyelét, visszacsapó íját, amitől kedvet kapva íjászversenyt is rendeztek. Ellátogattak a 135. jubileumára készülődő önkéntes tűzoltó egyesülethez, ahol Szabó Béla egyesületi elnök idézte fel a tűzoltók leginkább jegyzett bevetéseit. Természetesen a sok-sok közös játék, filmvetítés, pingpong- és légpisztolylövő-verseny, számháború sem maradhatott ki a programok sokaságából.

A tábor utolsó napján autóbuszos kiránduláson az ikerváriak bevették a nagyvázsonyi Kinizsi várat, ahol a hűs várbörtönben még kalodába is zárták egymást, majd Keszthelyen, a Balaton hűsítő habjaiban idézték fel az elmúlt napok vidám történéseit.

Pásti József

Civil Tudósítónktól

2017. augusztus 07., 10:58 szerző: Civil Tudósítónktól

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...