Kőszegi nyugdíjasok járják a Vasi Hegyhátat

2017. június 19., 09:47 szerző: Civil Tudósítónktól
komment
Oszkó – Az oszkói Hegypásztor pincékhez látogatott a napokban az egykori Kőszegi Bútorszövetgyár nyugdíjas klubjának csoportja.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hosszú múltra tekint vissza az a Kőszegi Bútorszövetgyár, amely egészen a 2000-es évek elejéig több száz embert foglalkoztatott a városban. Az egykori dolgozók már 42 éve megalapították nyugdíjas körüket. A Jurisics Várban minden hónapban összejönnek, és zenés vagy ismeretterjesztő jellegű programokon vesznek részt. Évente, június derekán egy közös kirándulást is tesznek. Idén a Vasi Hegyhátra esett a választásuk, ott is az oszkói Hegypásztor pincékre.

Pászner Jenő bácsi, akit a munka fiatalon tart

- A nyugdíjasoknak arra van szükségük, hogy elüldögéljenek, beszélgessenek, énekelgessenek, helyi ételeket kóstolhassanak a természet közelségében. Erre az Oszkó hegyi helyszín tökéletesen alkalmas - mondta Müller Mihályné Eszter, a klub vezetője.

A klub legidősebb tajga Pászner Jenő bácsi, aki 1925-ben született, hamarosan betölti 92. esztendejét. A 150 éves Kőszegi Fúvószenekarban a bariton kürtöt fújta mintegy hetven éven át, ő volt eddig Magyarországon a legidősebb személy, aki fúvószenekarban játszott. Megkérdeztük tőle, mi hosszú életének titka. Ahogy elmondta, mindezidáig nem hagyta abba a munkát. Minden délelőtt a szőlőben dolgozik, akár ki is kerékpározik oda, ha épp nincs, aki elvigye.

Jenő bácsiról, és fiatalos lelkületű kiránduló társairól is sugárzott, hogy nem veszítették el humorérzéküket, életkedvüket, kedvességüket, vidámságukat.

Nagy Csilla

Civil Tudósítónktól

2017. június 19., 09:47 szerző: Civil Tudósítónktól

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...