Civil

2017.05.25. 08:54

Közlekedés, régi mesterségek és sok játék a balogunyomi óvodai napokon

Balogunyom - „Rozmaring napok” rendezvénysorozatot tartottak május közepétől a helyi óvodában, melyhez az időjárás is kegyes volt, így a foglalkozásokat a tervezett helyszíneken tarthatták meg.

Civil Tudósítónktól

Az intézmény 2010-ben vette fel a Rozmaring nevet. Ekkor indult útjára e programsorozat, az akkori óvodavezető, Papp Lászlóné Zsuzsa elképzelései alapján.

Hét éve minden év májusában gyerekek és felnőttek szórakozhatnak a közel egy hetes rendezvényen, mely idén május 16-án rendhagyó programmal kezdődött: a Balogunyomi Polgárőrség segítségével táblákkal, jelzőlámpákkal felszerelt kis közlekedési parkot alakítottak ki a volt iskola udvarán. Itt gyakorolhatták a gyerkőcök otthonról hozott járműveikkel a szabályos közlekedést.

A kicsik nagy örömére a „Közlekedési napot" egy hivatásos rendőr érkezése koronázta meg, akinek szolgálati autóját kívül-belül felfedezhették a bátrabbak. Csütörtök a „Régi mesterségek napja" elnevezést kapta, melyen szakemberek irányította kézműveskedésre, korongozásra volt lehetőség.

A délutáni program a Mesebolt Bábszínház előadásával indult, majd az udvaron folytatódott önfeledt játékkal, szórakozással és beszélgetéssel, miközben Gabi óvó néni szélforgóval, Bianka óvó néni arcfestéssel, míg két lelkes önkéntes, Bogi és Evelin csillámtetoválással örvendeztette meg a gyerekeket.

Fotó: Németh Zoltán

A nap elmaradhatatlan része volt a gyerekek által mindig nagyon várt tombolahúzás, amit közös szalonnasütés követett. A rendezvénysorozat pénteken kőszegi kirándulással zárult. Az óvodások és szüleik megnézték a Jurisics várat, meglátogatták a Chernel kertet, majd bebarangolták Kőszeg város hangulatos kis utcáit.

Kiss Istvánné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!