Civil

2017.02.07. 20:00

Közönségdíjas gasztro-pillanat

Szentgotthárd - Tavaly novemberben, a Szentgotthárdi Fotóklub éves munkáiból álló tárlaton a közönség egy hónapon keresztül nézhette az alkotásokat, s szavazhatott a neki legjobban tetsző fényképre.

Civil Tudósítónktól

A felvételeken nem szerepelt az alkotó neve, így a közönség nem tudhatta, hogy kinek e képére adja le voksát.

A szentgotthárdi színház aulájában kiállított fotók közül az apátistvánfalvai gombafesztivál egy pillanatát megörökítő alkotás lett a tárlat közönségdíjasa.

A felvételt Melus Marcell készítette, aki egy esztendeje tagja a Fotóklubnak. A tősgyökeres szentgotthárdi fiatalember a SZMSZC Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulója.

A portréfotót Bartos Károly készítette

 

 

– Két évvel ezelőtt kezdtem érdeklődni a fotózás iránt – elevenítette fel a kezdeteket a tizennyolc éves fiatalember. – Először én is csak kattintgattam, mint mások. Mivel komolyabban érdekelt ez a dolog, utánaolvastam, utánanéztem, hogy mit és miként kell csinálni. A kezdeti lépéseknél, és azóta is sokat segít Bartos Károly és Tátrai István.

Marci tavaly csatlakozott a Szentgotthárdi Fotóklubhoz, ahol megosztják egymás közt a fotózáskor tapasztalt élményeket, valamint megbeszélik a technikai újdonságokat is.

A közönségdíjas felvétel

A fiatalember számára – mint mondja – a fényképezés nemcsak hobbi, hanem tartalmas kikapcsolódási forma is. Szívesen készít portréfotókat, tájképeket.

– Igyekszem mindig a legjobbat kihozni az adott pillanatból, ezért többször, előre átgondolom, hogy egy-egy témát miként kapok lencsevégre. Az, hogy az én felvételem nyerte el a látogatók nagy részének tetszését, egyfajta jelzés arra nézve, hogy érdemes több órát áldozni egy pillanatért, amit megörökítve a világ elé tárhatok.

Szerző: Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!