Civil

2017.05.02. 12:23

Májusfából kettőt is állítottak Vasalján

Vasalja – A májusfa állítását április utolsó napjára tervezte az önkormányzat, a faluszépítésért fokozott felelősséget érző Gombás Alajos polgármester és a fiatalok.

Civil Tudósítónktól

Ez a hagyomány a vasaljai ifjúság tavaszi szokása, és a természet újjászületésének a jelképe. Már évek óta két májusfa díszíti a falut, a sportpályán és a közösségi ház udvarán.

Péter Árpád, Horváth Dávid

Horváth Dávid, Péter Árpád, Gombás Alajos, Páll Tamás,

Csoportosan mentek a férfiak az erdőbe és kiválasztottak több sudár fenyőfát, melyet alkalmasnak találtak. Három fenyő is tetszetős volt, mivel a faluban csak kettőre volt szükség, a harmadik a biztonságot jelentette. Ahogy húzták az úton traktorral, az egyiknek le is tört a teteje.

Farsang Viktor, Horváth Dávid, Páll Tamás, Péter

Horváth Dávid, Péter Árpád, Gombás Alajos, Páll Tamás, Farsang Viktor, Páll Ádám, Tomasics Ádám, Hertelendi Árpád, Csillag Csongor, Derecskei Dániel, Egyed Patrik

Ezt követte a gallyazás, kérgezés, hogy sima felületű legyen a fa törzse, majd a föld kiásása, ahova került a májusfa. Szalagokkal és pezsgővel díszítették. Munka közben jó hangulatú beszélgetések, viccelődés zajlott. A tereprendezés és a környezet rendbetétele sem maradhatott el.

Fotó: Derecskei Dániel

Május végére tervezik a májusfa kitáncolását.

Gombásné Judt Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!