Civil

2017.05.05. 08:37

Megújult Jákon a „csöndek palotája”

Ják - Ják község könyvtára megújult, megszépült az elmúlt hetekben. Köszönhetően a Nemzeti Kulturális Alap több mint 2,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatásának, valamint Ják önkormányzatának, akik az összköltségek százalékának finanszírozását vállalták. Május 4-én ünnepélyes keretek közt adták át a falu lakóinak.

Civil Tudósítónktól

A régi fekete színű fém polcok még bőven a rendszerváltás előtti időket idézték. Mára új ruhát öltött – Dankovszky Sára szavaival élve – a „csöndek palotája”. A változások már 2012-ben elkezdődtek.

Rubina, Lekrinszki Mária, Kozma Andrásné, Szíjj Erzsébet, Simon Rita, Kiss Istvánné, Dobos-Fuisz Andrea, Harisné NÉmeth Veronika, Soósné Czvitkovits Erika, Kovács Laura, Kovács Zsófi, Varga Dominik, Timár Tícia, Nagy Eszter, Nagy Csenge, Ekbauer Milán, Ekbauer Laura, Zab Noémi, Rédl Levente, Prím Evelin, Kiss Eszter, Kila Bianka, Kondora Regina

A korábban mindössze 44 négyzetméter alapterületű helyiség már száz négyzetméteressé bővült. A jelen pályázat módot adott arra, hogy a meglévő, elhasználódott bútorzat kicserélésével többfunkciós terület jöjjön létre. Modern asztalok és párnázott székek várják a könyvtári órákat és foglalkozásokat szervezőket.

dr. Kis Gergő, Ruzsa Mirabel, Szabó Gréta

A barátságos, kulturált környezetben író-olvasó találkozók megvalósítására is nyílik lehetőség. Adottak az elektronikus információkeresés feltételei . Kényelmes fotelok hívogatják a pihenni, olvasni vágyókat.

dr Kis Gergő, Kis Mária

Az ünnepélyes megnyitón Lekrinszki Mária községi könyvtáros köszöntötte az egybegyűlteket. Majd Ruzsa Mirabel és Szabó Gréta 3. osztályos tanulók mondtak verset a könyvekről, az olvasás szeretetéről. A negyedikes Kis Mária klarinéton, édesapja dr Kis Gergő gitáron adott rövid koncertet. Szemes István polgármester beszédében arra buzdította a gyerekeket és felnőtteket, hogy mai rohanó világunkban merüljenek el az olvasás örömében, látogassák gyakran a megújult könyvtárat.

Ruzsa Rubina, Lekrinszki Mária,Simon Rita, Takács Mária, Kiss Istvánné, Dobos-Fuisz Andrea, Kovács Laura, Kovács Zsófi, Timár Tícia, Varga Dominik, Nagy Csenge Szemes István, Kila Bianka, Homor Kira, Varga Vendel, Lakics Ketrin, Czene Boglárka , Kondora Regina

A szalagátvágás ünnepélyes pillanatai után a polgármester a szalag apró darabjaival ajándékozta meg az iskola igazgatónőjét, Kozma Andrásnét, a könyvtárost Lekrinszki Máriát és a megnyitó szereplőit.

Ruzsa Rubina, Lekrinszki Mária, Kozma Andrásné, Szemes István

A település lakói büszkék lehetnek színvonalas, modern, barátságos, szinte minden igényt kielégítő könyvtárukra.

Weidinger Veronika

Címkék#civil#Ják

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!