Civil

2017.04.19. 12:23

Meszlenbe is odaért a nyuszi

A településen múlt szombat délután együtt várták a húsvéti nyuszit a gyerekek.

Civil Tudósítónktól

A várakozás közben ügyeskedhettek kedvükre. Gyerekek és felnőttek egyaránt leültek az asztalokhoz tojást díszíteni, festeni, ragasztani. A főtt tojásokra zsírkrétával rajzoltak mintát, majd a tojások belekerültek a festékbe, ahol pompázatos színeket kaptak.

Előkerültek a hungarocell és a műanyag tojások is, amelyekből kis nyusziformát lehetett alkotni, vagy éppen akrilfestékkel színezték őket. Fa alapra is festegethettek. Életre keltek különböző állatok: csibék, nyuszik, bárányok - amelyek ma már hűtőmágnesként funkcionálnak valamelyik gyermek otthonában. Megtanulhatták a decoupage technikát is, ami főleg a lányok kedvence lett. Egy-egy alkotást különböző gyöngyökkel, díszekkel, szalagokkal vagy csipkével díszítettek. Jó móka volt a kavicsfestés, a tavaszi motívumok használatával el is űzték a rossz időt!

Közben az udvarról sürgölődés hallatszott és lám-lám, a várva várt nyuszi Meszlenbe is odaért, és letette kosárkáit a fűbe. Volt is nagy öröm a keresgélések közben. Egy gyermek sem távozhatott ajándék nélkül.

Balázs Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!