Civil

2017.05.24. 08:06

Mindszenty Kupa a jubiláló csehimindszenti iskolában

Csehimindszent - Májusban, a jubileumi programsorozat részeként Kistérségi Atlétikai Versenyt rendezett a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola.

Civil Tudósítónktól

A szervezők meghívására a csehimindszenti, a vasvári, a győrvári, a rábahídvégi és az egervölgyi általános iskolák csapata mérkőzött meg egymással.

A versenyzőket László Jánosné igazgatónő rövid üdvözlő beszédével köszöntötte, majd Vajda Tibor testnevelő pedagógus vezényletével megkezdődött a megmérettetés több versenyszámban is. A vállalkozó kedvű diákok korcsoportonként versenyeztek harminc méteres futás, távolugrás, medicinlabda lökés, súlylökés, váltóverseny és mezei futás kategóriában. A diákok közül többen több versenyszámban is bátran indultak.

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

A versengés során a résztvevők magatartását a versenyszellem, a győzni és bizonyítani akarás, a csapatok tagjainak összetartása, egymás eredményeinek elismerése jellemezte. A kimerítő feladatokkal megbirkózókat a szervezők szendvicsekkel és üdítőkkel kínálták. Egy szusszanásnyi pihenő után a bíráknak köszönhetően kirajzolódtak a pontszámok, amelyek igazolták, hogy minden résztvevő iskola sikeresen helytállt és megmutatta, hogyan kell egy emberként küzdeni a győzelemért.

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

A jubiláló iskola eredményei:

A Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola részéről a „harminc méteres futás III. korcsoport, lány" kategóriájában Mazur Dorina III., Hodvogner Petra IV., a IV. korcsoportban Hetényi Evelin szintén IV. helyezést ért el. A IV. korcsoport fiú versenyzője, Sándor Levente a III. helyezéssel büszkélkedhetett. A „távolugrás" versenyszám IV. korcsoportjából Hetényi Evelin III. és Sándor Levente szintén III. helyezett lett. A „medicinlabda lökés" III. korcsoportjában Borbély Réka elnyerte az I. helyet, Kiss Bianka IV. helyezést ért el, míg a fiúknál Bogdán Martin megszerezte a III. helyet.

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

A „súlylökés" kategóriában Csehimindszent iskolásai elnyerték az I. és II. helyet Bogdán Bianka és Bogdán Dominika személyében, Németh Szabolcs, a IV. korcsoport indulója IV. helyezett lett. A „mezei futás" során a III. korcsoport leány tagja, Blahó Tímea a II. helyen, fiú tagja, Gaál Noel a IV. helyen végzett. A IV. korcsoportban indulók közül az első négy helyezést Csehimindszent színeiben Hetényi Evelin, Bogdán Anett, Hodvogner Petra, és Bogdán Bianka nyerte el.

A fentiek alapján a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola kitartó és felkészült sportolói igazán méltó ellenfeleikkel szemben, jó eredményekkel zárták a Kistérségi Atlétikai Versenyt.

Gaálné Pápai Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!