Civil

2017.02.04. 18:27

Miska bácsi fotós szeme

Szentgotthárd - Idestova hatvan esztendeje is van már, hogy Miska bácsi kezébe vette első fotómasináját, és készítette a korhű dokumentumokat a Rába-vidéki, szlovén településeken.

Civil Tudósítónktól

Azóta nagyot változott a világ, fejlődött a technika, színes lenyomatok készültek a pillanatokról, és megjelentek az „okosgépek" is. A mindig mosolygós, halk szavú Ropos Mihály túl a nyolcadik X-en megtanulta a számítógépes szerkesztés minden csínját-bínját, s ezzel a tudással felvértezve ma is rendíthetetlenül járja szülőföldjét – megörökítve minden általa szépnek, fontosnak tartott pillanatot.

Dr. Boris Jesih főkonzul, Ropos Mihály és Hirnök József, a Magyarországi Szlovének Szövetségének elnöke

A hatvan év emlékeiből nyílt kiállítás február 3-án, a szentgotthárdi Szlovének házában, ahol Fodor Klára, a Rába-vidéki Szlovén Nyugdíjas Egyesület elnöke köszöntötte a szépszámú érdeklődőt, s elevenítette fel a 84 éves Miska bácsi életútját. A kiállításmegnyitót szlovén harmonika- és énekszó tette színesebbé A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kissné Köles Erika, az Országgyűlés szlovén nemzetiségi szószólója; valamint dr. Boris Jesih főkonzul, és Hirnök József, Magyarországi Szlovének Szövetségének elnöke.

Szöveg és fotó: Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!