Miska bácsi fotós szeme

2017. február 04., 19:25 szerző: Civil Tudósítónktól
komment
Szentgotthárd - Idestova hatvan esztendeje is van már, hogy Miska bácsi kezébe vette első fotómasináját, és készítette a korhű dokumentumokat a Rába-vidéki, szlovén településeken.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Azóta nagyot változott a világ, fejlődött a technika, színes lenyomatok készültek a pillanatokról, és megjelentek az „okosgépek" is. A mindig mosolygós, halk szavú Ropos Mihály túl a nyolcadik X-en megtanulta a számítógépes szerkesztés minden csínját-bínját, s ezzel a tudással felvértezve ma is rendíthetetlenül járja szülőföldjét – megörökítve minden általa szépnek, fontosnak tartott pillanatot.

Dr. Boris Jesih főkonzul, Ropos Mihály és Hirnök József, a Magyarországi Szlovének Szövetségének elnöke

A hatvan év emlékeiből nyílt kiállítás február 3-án, a szentgotthárdi Szlovének házában, ahol Fodor Klára, a Rába-vidéki Szlovén Nyugdíjas Egyesület elnöke köszöntötte a szépszámú érdeklődőt, s elevenítette fel a 84 éves Miska bácsi életútját. A kiállításmegnyitót szlovén harmonika- és énekszó tette színesebbé A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kissné Köles Erika, az Országgyűlés szlovén nemzetiségi szószólója; valamint dr. Boris Jesih főkonzul, és Hirnök József, Magyarországi Szlovének Szövetségének elnöke.

Szöveg és fotó: Horváth R. László

Civil Tudósítónktól

2017. február 04., 19:25 szerző: Civil Tudósítónktól

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...