Civil

2017.04.12. 08:58

Molnár Szabolcs atya volt a Herényi Esték sorozat vendége

Szombathely-Herény - Beléptünk a nagyhétbe. A viharos szél, ahogy szokták mondani, a böjti szelek, fehér virágszirmokat repített a levegőbe, mintha az égből hullana alá a hópehely.

Civil Tudósítónktól

Hallottuk már a mondást, ha fekete a karácsony, akkor fehér a húsvét. Valóban, 2017-ben a virágdíszbe öltözött természetnek köszönhetően erre nagy az esély.

A Herényi Kulturális Sportegyesület jól időzítette a Jézus halálához-feltámadásához szorosan kapcsolódó előadást, amit a közönség nagy érdeklődéssel hallgatott. A telt házas rendezvény is jelezte, hogy a vallással kapcsolatos érdekfeszítő témákra nagyon sokan kíváncsiak, fiatalok és idősek egyaránt. Molnár Szabolcs atya előadása során, a Jézus halálával és feltámadásával kapcsolatos kétkedésekre a Szentírás hiteles és minden kétséget kizáró, máig időtálló részeivel válaszolt. A kereszténység válasza egyértelmű. Jézus meghalt és feltámadt.

A húsvét üzenete nem csak a vallásos embernek szól. Böjte Csaba atya, Nagyhét és húsvét üzenete című írásában erről így vall: „A nagyhét vigasztaló tanítása: az igazságot meg lehet ölni, de elpusztítani nem lehet. Harmadnapon diadalmasan feltámad.”

Szerző: György István Péter/civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!