Civil

2017.03.14. 11:06

Németül verselő jáki gyerekek

Ják - Március 3-án Mosonmagyaróváron rendezték meg a német vers- és prózamondó verseny regionális fordulóját.

Civil Tudósítónktól

A megmérettetésen azok a diákok vehettek részt, akik a területi versenyen Szombathelyen sikeresen szerepeltek (1-4. helyezést értek el). A novemberi fordulóról a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola két diákja, a harmadikos Skrapits Martin és a 8. osztályos Glettler Ariane érdemelte ki a továbbjutást.

Nyolc megyéből, korcsoportonként 24 versenyző érkezett Mosonmagyaróvárra, hogy megmutathassa tudását. A versenykiírás szerint két verssel vagy prózával készültek a gyerekek, Magyar Mónika tanárnő irányításával.

Fotó: Magyar Mónika

Arianénak olyan verset sikerült választani, ami rendkívül izgalmas, vicces és kissé ironikus hangvételű. Pontosan illik a kis tinédzser lány személyiségéhez. Szinte látjuk magunk előtt a vers témáját. Ahogy a csupa mosoly leányzó névtelen levelet ír, amit egy könyvtári könyvbe rejt el. A levél majdani megtalálóját hasznos tanácsokkal látja el, hogy viselkedjen. Miért is? Hogy kevesebb legyen a problémája kamaszkorban a felnőttekkel.

Ari másik verse komolyabb témát boncolgat, a magyar-német kétnyelvűség nehézségét és szépségét mutatja be.

A határozott és céltudatos Ariane kivívta a zsűri elismerését, 3. helyezést ért el. Így tovább bizonyíthat majd május 19-én Budapesten az országos megmérettetésen.

Skrapits Martin is szépen helytállt. A versében szereplő legényke nem szeret mosakodni. Elábrándozik a fürdőszobában és egy olyan mosógépet talál fel, ami nemcsak ruhákat mos, hanem őt magát is lecsutakolja.

A versenyt a Német Önkormányzat támogatásával rendezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!