Civil

2017.08.21. 07:36

Nyáresti ünnep Ikerváron - díjátadással, ciprusiakkal, új kenyérrel és mozival

Ikervár - A bizonytalan időjárás miatt a szabadtérre tervezett sokféle ünnepi programot a művelődési házban tartották meg szombaton este Ikerváron.

Civil Tudósítónktól

A résztvevőket a művelődési intézmény igazgatója köszöntötte. Kováts Péter történész, az ünnepség szónoka a magyar állam megszületéséről, körülményeiről beszélt és Szent István örökségének máig ható jelentőségére hívta fel az ünneplő közösség figyelmét.

Több évtizedes hagyomány Ikerváron, hogy a település életében meghatározó jelentőségű személyek tevékenységét emlékéremmel ismeri el a képviselő-testület. Ebben az évben Tábori Józsefet népi iparművészeti munkájáért, az ikervári kosárfonás iparszerű megteremtéséért, karitatív tevékenységéért posztumusz Ikervár község szolgálatáért emlékéremmel tüntették ki. A díjat unokája, hagyatékának gondozója, Kálmán Katalin vette át Fehér Ferenc polgármestertől.

Az új kenyeret Tóth András plébános áldotta meg, majd a résztvevők közösen elfogyasztották. Az ünnepi megemlékezésen a ciprusi Kimon folklórcsoport - gazdag látványelemekkel dúsítva - adott ízelítőt népük egzotikus világából.

Fotók: Pásti József

Szép számmal gyűltek össze az érdeklődők a késő esti órákra meghirdetett, valódi déja vu érzést ígérő kertmozira is. Tímár Péter Csinibaba c. filmje pattogatott-kukoricás körítéssel – kert helyett - a művelődési házban vidám, igazi közösségi élményt nyújtott a résztvevőknek.

 

Pásti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!