Civil

2016.12.13. 09:20

Nyolcvanhat éves tekéző is gurított Vasalján

Vasalja - Vasalján, az Önkormányzat támogatásával, VI. alkalommal hirdették meg az egyéni tekebajnokságot.

Civil Tudósítónktól

A verseny vasárnap a jelentkezésekkel, és a nevezési díj befizetésével kezdődött. A fődíj a vándorserleg volt, melyet a nyertes egy évig magáénak tudhat, de háromszori nyerés esetén a saját tulajdona lehet. Az első három helyezett érem díjazásban részesült. Különdíjként pedig a legjobb amatőr női versenyző, a legjobb 55 év feletti szenior versenyző, a legjobb tarolás, és a legjobb telizés tárgyjutalomban részesült.

A verseny helyszíne a halogyi Kónya Tekéző volt. Reggel nyolckor kezdődött a program, melynek során két női és 16 férfi versenyző kezdhette meg a dobásokat. Két pályán gurítottak, három bemelegítő dobás után élesben zajlott a verseny, a 60 dobás, 30 teli+30 tarolás. A versenyzők nagy izgalommal álltak rajthoz, a bemelegítés után gurultak a golyók, erősen, gyengén, ferdén, kinek hogy sikerült, közben szigorúan feljegyezték az eredményeket.

- Sajnos néhány éve egyre gyengébb eredményekkel kell „büszkélkednünk”, idősödnek a versenyzők, kevesebb fát találnak el. A fiatalok nem jelentkeznek, mert mindent a számítógépen akarnak elintézni. A legidősebb versenyzőnk 86 éves Gombás Jóska bácsi, aki még mindig nagyon lelkes, és hetente, kéthetente eljár tekézni, most is elég jól dobott – mondta Pass László.


Az első helyezést jobb tarolás alapján Sinka Gábor nyerte, ő kapta a vándorserleget is. Második helyen Bödő László, harmadik helyen Pass Attila szintén jobb tarolással nyert és kapott érmet.

Legjobb női versenyző, Zimics Emilné lett. Tarolásban, Zimics Emil remekelt, Teliben Bödő László, amatőrben Varga Csaba. Az ötvenöt éven felüli szenioroknál Zimics Emil lett a győztes.

A napi programot a helyi vendéglőben egy finom gulyáslevessel zárták.

Gombásné Judt Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!