Civil

2015.10.09. 09:15

Orchideák, lila orchideák - Vadas Zsuzsával emlékeztek Tolnay Klárira a szombathelyi TIT Hölgy Klub tagjai

Szombathely - Vadas Zsuzsa, a Nők Lapja újságírónője volt a héten a TIT Hölgy Klub vendége, az Utazások Tolnay Klárival című előadással indult az őszi rendezvénysorozatuk.

Civil Tudósítónktól

A csodálatos színésznő Mohorán nőtt fel, egy kis nógrádi faluban, és oda „tért vissza" a 14 éve megnyitott emlékházba.

A klub tagjai egy rövid filmen keresztül bepillantást nyerhettek az emlékházba, ahol minden tárgy rá emlékeztet. Láthatták a kedvenc bútoraival otthonosan berendezett szobákat, az ízlésesen kiállított szép jelmezeit, még a kis parfümös üvegét is a fésülködő asztalkán. Kiderült: rendezvények alkalmával megszólaltatják a szalonban elhelyezett 130 éves zongorát, ami a család tulajdona volt, és nemrég került vissza adományként az emlékházba. Lemezről felcsendül Klárika hangja is, ahogyan csodálatosan énekli öreg hódolójával, Páger Antallal együtt híres dalukat: „Orchideák, lila orchideák, mondjátok el, hogy szeretem..."

Vadas Zsuzsa elmondta, hogy még Klárika „nagyasszonyos" korában kezdődött a barátságuk, amikor közös szenvedélyüknek, a dohányzásnak hála meghívta őt lakásába, hogy ott folytassák a megkezdett interjút. A  művésznő barátságát az újságíró  élete egyik becses ajándékának tartja. Elmesélte, hogy Klárika úgy élt, mint bármelyik más nő: bevásárolt, ebédet főzött, rejtvényt fejtett...

este viszont felment a színpadra és elvarázsolta a közönséget, a nézők pedig minden alkalommal szűnni nem akaró tapssal jutalmazták csodás előadását.

Vajon miért imádta őt a közönség, és miért nézettek még ma is a filmjei? Mitől ennyire időtálló? Talán attól a belső szépségtől, amely a szeméből, a lelkéből sugárzott, és megőrizte örök női báját, amit a ma embere is lát, ha ránéz a fényképeire, és látja csodálatos alakításait a filmeken.

A TIT Hölgy Klub tagjai meglátták ezt a csodát, elvarázsolta őket Zsuzsa előadása - és általa az örök és felejthetetlen Tolnay Klári...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!