Óriási festményre került fel Ikervár

2017. június 26., 18:25 szerző: Civil Tudósítónktól fotós: Civil Tudósítónktól
komment
IKERVÁR Szombaton a rekkenő hőség, vasárnap a vihar tette próbára az Ölelkező Rába-völgye rendezvénysorozatot Ikerváron. A programok gazdagsága és sokfélesége jellemezte az immár 27 éves múltra visszatekintő kétnapos népünnepélyt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az első napon, a szélünnepen sok-sok gyermekprog-ram és kerékpárverseny várta a kicsiket. A leggyorsabb bicajos a lányok kategóriájában Horváth Sára, a fiúknál pedig Tordai Hunor lett, akik mindketten egy-egy kerékpárral lettek gazdagabbak.

A főzőverseny résztvevői között a zsűri nem kívánt sorrendet felállítani, így mind a nyolc helyi csapat finom ebédje elismerésben részesült.

Az esti eseményeket a művelődési ház kangoocsoportja vezette fel. A karaokepartyra már zsúfolásig megtelt a csaknem ötszáz négyzetméteres rendezvénysátor, ahol 18 fellépő mutatta be énektudását.


Szűk Norbert festőművész az óriási vászonra festi Ikervár jelképeit 	Foto: Pásti József

Vasárnap már kora reggel a tíz négyzetméteres vászon festésébe kezdett Szűk Norbert festőművész, aki lelkes önkéntesekkel elkészítette Ikervár szimbólumainak óriásfestményét. A reggeli szentmisén a Castrum Gemini Énekegyüttes is közreműködött.

Délután Tábori József kosárfonó népi iparművész hagyatékának kiállításával kezdődtek a programok. Volt gyermekszínház helyi színjátszókkal, gyermekkoncert a Zabszalma együttessel, rock and roll a Rocky Dillyvel, néptánc és népzene győrvári néptáncokkal és a Kármentő együttessel. V. Németh Zsolt államtitkár és Fehér Ferenc polgármester köszöntötte Ikervár legifjabb polgárait, 13 kisgyermeket és szüleiket.

A tihanyi Music Selektionra és Kis Grófo műsorára ismét megtelt a rendezvénysátor. Míg szombaton a Bomba együttes, vasárnap a Zéró bulizenekar ringatta álomba a hajnalig kitartó vendégeket.

Pásti József

Civil Tudósítónktól

2017. június 26., 18:25 szerző: Civil Tudósítónktól fotós: Civil Tudósítónktól

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...