Civil

2017.05.21. 06:36

Őshonos gömbjuhart ültettek Szentgotthárdon a Magyar Ápolók Napján

Szentgotthárd - A szentgotthárdi színházban május 19-én tartott a Magyar Ápolási Egyesület Vas Megyei Szervezete egész napos rendezvényt Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából.

Civil Tudósítónktól

A program résztvevőit Huszár Gábor, a Rába-menti város polgármestere köszöntötte. Tájékoztatta a megjelenteket Szentgotthárd egészségügyi ellátásának helyzetéról, fejlődéséről. Elmondta, 2013 óta egy sikeres pályázatnak köszönhetően működik Szentgotthárdon az Egészségfejlesztési Iroda, amely preventív szolgáltató funkciót tölt be; szakmai programjaik közvetlenül, illetve közvetve járulnak hozzá a városban élők egészségügyi állapotának javításához.

Dr. Stankovics György, Vas Megyei Közgyűlés aljegyzője Majthényi László elnök köszönetét tolmácsolta, hangsúlyozva, hogy mindig nagy szükség volt, és van az ápolók lelkiismeretes, emberbarát szolgálatára, munkájára.

Vártokné Fehér Rózsa, a MÁE országos alelnöke Kossuth Zsuzsanna szellemi örökségét tárta a nyilvánosság elé, megjegyezve: az egyesület igyekszik méltó emléket állítani a fiatalon, 37 évesen elhunyt szakembernek, aki a világ első országos főápolónője volt.

A délelőtti program zárásaként a Magyar Ápolási Egyesület Somogyi Józsefnének, a MÁE Vas Megyei Szervezete első elnökének eddig végzett munkája elismeréseként „ezüst kitűzőt" adományozott.

Az ünneplők a déli órákban a gotthárdi szakorvosi rendelő bejáratánál elültették a Magyar Ápolók Fáját, a Kárpát-medencében őshonos gömbjuhart, emléket állítva Kossuth Zsuzsanna szellemiségének, példaadó életének. A ceremónián és a délutáni szakmai programon részt vettek a szombathelyi SZOSZSZC Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája egészségügyi tagozatának tanulói.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!