Civil

2017.08.16. 08:28

Oszkó pártolja a művészetet

Oszkó – Az ötödik alkalommal megszervezett Oszkói Alkotótáborban az ország minden részéről, valamint Erdélyből érkezett festők dolgoznak együtt, hogy egymástól tanulva fejlesszék technikáikat. A művészek többsége már visszatérő vendég a táborban.

Civil Tudósítónktól

A település lakói ismét meghívást kaptak, hogy az augusztus 15-ei nyílt napon betekinthessenek az V. Oszkói Alkotótábor munkájába. A látogatók bepillanthattak az alkotói folyamatokba, beszélgethettek a művészekkel, és megcsodálhatták a különféle stílusban festett képeket.

 

Oszkó lakói előtt nem idegen a festészet, hiszen Nádler László festőművész, a tábor kezdeményezője és művészeti vezetője már több évtizede él a faluban, és galériája egész évben nyitva áll a látogatók előtt.

 

 

A helyi önkormányzat is felkarolja a nyaranta megtartott tábort, és idén is rendelkezésre bocsátotta a Szent György Ifjúsági Szállót, mint helyszínt, valamint gondoskodik a művészek étkezéséről.

 

Fotók: Nagy Csilla

Augusztus 17-én, 18 órakor a művelődési házban pedig ünnepélyesen megnyitják azt a kiállítást, amelyen a tábor ideje alatt elkészült képeket mutatják be.

Nagy Csilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!