Civil

2016.06.14. 13:15

Ötezer virág az utcákra

Lövő - Lövőn közismerten sok-sok virág és cserje díszíti minden nyáron az út mentét. Az elmúlt napokban ismét virágba borultak a település utcái, közterületei.

Civil Tudósítónktól

A kapuvári kertészet tulajdonosa, Szűcs Kálmán - a település sajátosságainak ismeretében - válogatta össze, ajánlotta a különböző fajtájú virágokat. Közel ötezer darab egynyári növényt ültettek ki a községben aktívan működő Faluszépítő Egyesület tagjainak, a Szolgáltató és Kulturális Központ munkatársainak szorgos kezei. A munkálatokban nagy szerepe volt, van, lesz az önkormányzat falugondnokának, Szőke Zoltánnak, és a közfoglalkoztatottaknak.

Bujdosó Lajosné és Németh Jánosné, a Faluszépítő Egyesület oszlopos tagjai is szorgoskodtak a virágpalánták elültetésén Fotó: Lágler Éva

Az ültetéssel a munkálatoknak természetesen még nincs vége, a növények folyamatos gondozást igényelnek: öntözést, kapálást, tápanyag utánpótlást.

Bízunk abban, hogy ezek a szebbnél szebb virágok barátságosabbá, színesebbé teszik környezetünket, mind a Lövőn lakók, mind a településre látogatók, az átutazók örömére.

Lágler Éva

Címkék#olvasói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!