Civil

2017.02.16. 10:10

Patthelyzet csarnokügyben - Szentgotthárd szégyenfoltjáról is kérdezték a polgármestert a nyugdíjasok

Szentgotthárd - A Városi Nyugdíjas Egyesület meghívására február 15-én a színház aulájában tájékoztatta a jelenlévőket Huszár Gábor polgármester a város 2017-es pénzügyi terveiről.

A sarokszámok ismertetése kapcsán a polgármester örömmel számolt be arról, hogy a város sikeresen pályázott a Széchenyi István Általános Iskola tornatermének felújítására. Így 99,9 millió forintnyi beruházással végeztethetik el az épület szigetelését, az öltözők felújítását, valamint a vizesblokkok cseréjét. Huszár Gábor polgármester szólt arról is, hogy - ugyancsak pályázati forrásból - a refektórium is megszépül az idén.

Hallgatói kérdésre válaszolva Huszár Gábor arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a volt laktanya ügye napirenden van, az átépítésre kész tervekkel rendelkezik a város. A kaszagyár sorsáról szólva jelezte: folynak a tárgyalások, és szeretnék, hogy a terület és az ingatlan a város tulajdonába kerüljön. A továbbiakban a Szentgotthárd szégyenfoltjának számító „szellem-kézilabdacsarnok” helyzetéről szólt a polgármester, aki tavaly még hitt abban, hogy ez az ügy két-három hónapon belül rendeződik, de ma már nem tudja, hogy mi lesz az ügy kimenetele.

Zsákutcába ért a beruházás, pedig az építkezés befejezéséhez rendelkezésre áll a pénz. A minisztériumban, a hivatalokban, a sportszövetségekben egymásra mutogatnak, miközben egy jogász sem tudja megmondani, miként lehet ezt az ügyet lezárni, az építkezést befejezni. Mikor lesz vége a projektnek? Erre a kérdésre ma még senki sem tudja a választ

Szerző: Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!