Civil

2016.03.24. 09:41

Plakátok a klímaváltozásról

Szombathely – A klímaváltozás témakörében hirdetettek fotó- és plakátkiállítást a Meteorológiai Világnap tiszteletére.

Civil Tudósítónktól

Az 1873-ban alapított Nemzetközi Meteorológiai Szervezet utódaként Genfben 1950. március 22-én alakult meg a Meteorológiai Világszervezet (WMO) az ENSZ intézményeként, amely 1951 áprilisában kezdte meg munkáját. Másnap életbe lépett a szervezet alapokmánya, amelynek emlékére határozták el 1960-ban a Meteorológiai Világnap megünneplését, s azt azóta minden évben március 23-án tartják.

A meteorológiai előrejelzésnek egyre nagyobb jelentősége van, hiszen a globális klímaváltozás kapcsán a szélsőséges időjárási tényezők egyre kiszámíthatatlanabbá válnak, holott a mindennapi életünk, a földművelés és számos más tevékenység számára fontos, hogy a munkák tervezéséhez időjárási információkkal bírjon. Az időjárás változékonysága és a Föld klímájának alakulása az egyik legfontosabb mutatója az emberi tevékenység, ezen keresztül jól érzékeljük bőrünkön a környezetszennyezés, pusztítás számtalan visszacsatolását a bioszférában.

A Meteorológiai Világnap tiszteletére a Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoportja és a SZOSZSZC Oladi Szakképző Iskolája hetedik alkalommal hirdetett fotó- és plakátpályázatot, idén a klímaváltozás témakörében. A pályázatra érkezett pályaművekből kiállítást rendeztek, amelynek eredményhirdetését és a kiállítás ünnepélyes megnyitóját március 22-én délután tartották az Oladi Galériában.

A legjobb alkotások készítői:

Általános iskola kategóriában:

Kiss Mátyás, Kiss Benedek, Nagy Anna, Szilágyi Borbála

Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Felkészítő tanár: Rózsa Viktória

Középiskola kategóriában:

Simon Viktória, Menyhárt Viktória, Oreovecz Anett, Pálfi Péter

Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Felkészítő tanár: Rózsa Viktória

Egyetemi kategóriában:

Rozs Dorina, Kardos Laura

NymE-SEK

Szöveg és fotó: Kúti Zsuzsanna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!