Civil

2016.07.06. 13:37

Pörgött a labda, a fakanál és a sakkbábu Vasalján

Vasalja – Július másodikán és harmadikán fergeteges hangulatban zajlottak a falunapi rendezvények. Pénteken este retro partyval kezdődött a hajnalig tartó mulatozás, DJ Petryk & Ádi szórakoztatta a közönséget. Szombaton két helyszínen zajlott a program, a kultúrházban és a sportpályán.

Civil Tudósítónktól

Kispályás labdarúgócsapatok mérték össze tudásukat, a versenyt Vasalja ifjúsági csapata nyerte. A buborékfoci-bajnokság hatalmas izgalmat hozott.

Közben elkezdődött a tűzoltó csapatok főzőversenye, ahol pörögtek a fakanalak, mert a szigorú, öt főből álló zsűri az értékelésnél pontozta az ételek tájjellegét, a minőségét, az esztétikumát, a csapat imázsát és a higiéniát is. A szomszéd falvakból gyűltek össze a versenyző tűzoltó csapatok: Kemestaródfa, Csákánydoroszló, Pinkamindszent, Vasalja, Rádóckölked. Öt faluból hét csapat mérte össze „fakanalát". A finomabbnál finomabb ételek közül csángó gulyásával Vasalja tűzoltói kerültek ki győztesen, a különdíjat a Pinkamindszent versenyzői nyerték, a tájjellegben Csákánydoroszló őzpörköltje domborított. Gombás Alajos polgármester emléklapot adott át a csapatoknak, és megköszönte a munkájukat. A zsűri elnöke, Gombor László szakmai jó tanácsokkal látta el a versenyzőket. Főleg a hagymára hívta fel a figyelmet, mert édessé teheti az ételeket, és arra, hogy a zsír mennyire segíti kihozni a fűszerek ízvilágát. A zsűriben részt vett Gombásné Nardai Ibolya, a Körmendi Járási Kormányhivatal vezetője is.

Gombás Alajos polgármester, Kiss Sándor jegyző, Hertelendi Árpád szakosztályvezető. Fotó: A szerző

A gyermekek kedvence volt az óriáscsúszda, a légvár és a lovaglási lehetőség. Jó hangulatban megfelelő sikoltozással és kellően megilletődve ingyenesen szórakozhattak, persze szülői felügyelet mellett.

A Sakk Rapid Csapatverseny résztvevői leírhatatlan izgalommal készültek a versenyre. Gombás Alajos köszöntötte a résztvevőket, „pörgő" sakkjátékot kívánt. Emléklapot adott át Lőrincz Zoltán csapatvezetőnek és Hertelendi Árpád szakosztályvezetőnek az évtizedes kitartó munkájukért. A jubileumi év alkalmából rövid megemlékezést tartott Hertelendi Árpád szakosztályvezető, ajándékkal kedveskedett a sakkozóknak. Egy asztalon láthatók voltak a serlegek, az érmek és az eredmények lefűzve minden sakkjátszmáról. A résztvevők közül Vasalja I-es csapata nyerte a jubileumi versenyt.

Sakk serlegek

A kulturális programban a „Szakadárock" hívta táncra a közönséget, akik tombolavásárlás közben a táncparketten ropták a táncot. A Kredenc és a ZOOm–BARÁTOK is felléptek.

Bodnár Attila és Pap Rita igyekezett jó hangulatot teremteni és táncoltatni a közönséget.

Mohácsi Brigi alakjával és izgalmas öltözékével, bájos hangjával vonzotta az ifjak tekintetét, egészen a színpad közelségéből gyönyörködtek az előadásában.

Gombásné Nardai Ibolya, Gombor László

A tombolán csaknem negyven nyereménytárgyat sorsoltak ki, a fődíj két személyre szóló három nap két éjszakás félpanziós nyaralás Hévízen. Sokan nyertek, sokan nem, de ilyenkor ez nem számít, mert a nagyon finom babgulyás és a sütemények kárpótoltak mindenért. A finom babgulyás reggeltől rotyogott. Saját készítésű csipetkével látta el a szakács, aki kétkondérnyit készített a falu aprajának és a nagyjának. Természetesen nem maradhattak el a borok, sörök, üdítő italok sem, amelyek a jó hangulatot megfelelő szintre emelték.

Fellépet Koós Réka, az utcabálon pedig a FORTE együttes húzta a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!