Civil

2017.07.09. 14:34

Pörköltfőzők versengtek a kétvölgyi falunapon

Kétvölgy - A vendvidék központjában található község falunapján és a IV. Nemzetiségi Civil találkozón a kultúrotthon és a rendezvénysátor melletti árnyas réten hét csapat mérte össze pörköltfőzésbeli tudását. A bográcsokban sokféle, ízes-tüzes húsétel készült, fenséges illat lengte be a százharminc lelket számláló falucska utcáját.

Civil Tudósítónktól

A Kétvölgy Településért Egyesület által szervezett, a helyi, valamint a szlovén nemzetiségi önkormányzat és a Magyarországi Szlovének Szövetsége által támogatott kultúrprogram keretében elismerő oklevélben részesült Ropos Mihály, aki fotóin keresztül több évtizede örökíti meg a község lakóinak mindennapjait, öregbítve a Rába-vidék jó hírnevét.

Fotó: Horváth R. László

A kétvölgyi falunap pörköltfőzési eredményhirdetésén kiderült, hogy a zsűri a felsőszölnökiek étkét ítélte a legjobbnak, az elismerő oklevelet és kupát Dancsecz András polgármester, és Trájbár István SZNÖ-elnök adta át. Az egész napos összejövetel szeretetlakomával (ahol majd száz lángos is elfogyott), és vidám hangulatú bállal ért véget.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!