Civil

2017.07.07. 09:08

Reformációi emlékfát ültettek Nádasdon

Nádasd - A hittanos gyerekekkel és fiatalokkal együtt ültette el a reformáció jubileumára a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület által a nádasdi gyülekezetnek ajándékozott emlékfát Szemerei János püspök és Mészáros Tamás egyházkerületi felügyelő július 3-án, hétfőn.

Civil Tudósítónktól

A hittantábor első napjának záróáhítatán Kőrösi Krisztina helyi lelkész köszöntötte az egybegyűlteket, majd az egyházkerület lelkészi vezetője szolgált igehirdetéssel Zsolt 103,17 alapján.

Az, hogy most a reformáció indulásának ötszázadik évfordulóját ünnepeljük, jelzés arra, hogy Isten gondját viseli népének, és minden nehézségben megőrizte őket – hangsúlyozta Szemerei János.

Majd hozzátette: a juharfa, amit ma elültetünk, arról prédikál, hogy a növekedést mindig Isten adja. Ezért a jelenben úgy kell végeznünk a feladatainkat, hogy mindig egy kicsit előre is tekintünk, reménységgel és hittel.

Az áhítat végén a püspök megáldotta a jelenlévőket, valamint személyes áldást mondott egy születésnapos fiatalnak.

Ezután a táborozók kisereglettek a gyülekezeti ház udvarára, ahol Mészáros Tamás rövid beszédét követően közös erővel ültették el az ajándékba kapott fácskát.

A napot lufieregetés zárta. A színes léggömbökbe a gyerekek a reformációval kapcsolatos gondolataikat helyezték el, így bocsátották azokat útjukra.

Adámi Mária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!