Civil

2016.07.18. 20:00

Segítünk, ahogy Szent Márton - Családi nap keretében találtak gazdára a jubileumi gyermekrajzverseny díjai

Jánosháza - Sokadik alkalommal rendezte meg a Jánosházi Keresztény Családközösség Egyesület a Keresztelő Szent János napjához kötődő családi délutánt.

Civil Tudósítónktól

Az egyesület 2016 tavaszán rajzpályázatot hirdetett a Celldömölki Kistérségben lévő óvodák óvodásai és a helyi általános iskolák tanulói részére. Ebben az évben ünnepeljük Szent Márton születésének 1700. évfordulóját. Szent Márton a segítő szeretet példája. Az évfordulóhoz kapcsolódva az egyesület családjai arra kérték a gyerekeket, rajzolják le, mit tudnak ők segíteni. A rajzpályázatra 70 óvodás és 43 iskolás alkotás érkezett, valamennyit kiállították. Megtisztelték alkotásaikkal a szervezőket a Celldömölki Városi Óvoda tagintézményei, a Csöngei Weöres Sándor Óvoda, az Ostffyasszonyfai Petőfi Sándor ÁMK Óvoda és a Batthyány Lajos ÁMK Óvoda Jánosháza kicsi gyermekei.

Nagyon sok díjat osztott ki a zsűri a szép rajzokat beküldőknek. Fotó: Sik Tamásné

Az ovisok rajzai arról tanúskodtak, hogy a napi életben milyen sokféle módon tudnak segíteni: a konyhai sütés-főzésben, a takarításban, a hóeltakarításban, az állatok etetésében, kutyasétáltatásban, fahordásban, gyümölcsszedésben, tojás összeszedésében, kukoricaültetésben. A beérkezett nagy számú, tartalmas rajzok közül a zsűri több gyereket is díjazásra javasolt, jutalmuk természetesen az oklevél mellett játék volt. Bodorkós Imre plébános atya, a Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottságának titkára köszöntője után az óvodások díjainak átadásában is segédkezett. Óvodás korosztályban 8 első, 7 második és 6 harmadik helyezés talált gazdára. Különdíjban részesült Nagy Dávid, a Celldömölki Városi Óvoda ovisa, aki ügyesen ábrázolta, hogyan segíti fel elesett társát.

Az iskolások számára a pályázat jutalmait Böjti Balázs jánosházi káplán adta át. A város mindkét iskolája részt vett a rajzversenyben. A tanulók sokféleképpen jelenítették meg a segítés formáit az otthoni rendrakásban, a virággondozásban, a sérült társ ápolásában, a kistestvérre való vigyázásban, a beteg iskolástársnak a tanulásban.

A díjátadó után kézműves foglalkozások következtek, a nyolc családi csapat tréfás ügyességi játékokban mérte össze tudását, rátermettségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!