Civil

2017.04.21. 08:15

Stefi „aranyesője”

Ikervár - A Vas megyeiek közül egyedül az ikervári Bíró Stefánia kapott arany Kazinczy - jelvényt.

Civil Tudósítónktól

Áprilisi aranyesőnek örülhet Bíró Stefánia, az ikervári Zichy Antónia Általános Iskola 8. osztályos tanulója. Az Ikervári Versünnepen, amely a Regösök húrján országos vers- és prózamondó verseny regionális döntője is egyben, Arany János: Kertben című versével a 7-8. osztályos korcsoportban első helyezést ért el, s így ebben az évben is bejutott az országos döntőbe. A Balatonbogláron megrendezett „Szép magyar beszéd” verseny dunántúli döntőjén, a 7-8. osztályosok között pedig arany fokozatú Kazinczy-jelvényt kapott.

Bíró Stefánia Kazinczy arany-jelvény díjas Fotó: Dr. Bíró Barnabásné

– Vas megyéből négyen jutottunk tovább a balatonboglári Kazinczy versenyre, és nagyon boldog voltam, amikor az eredményhirdetésen az én nevemet is az aranyjelvényesek között említették – emlékezik vissza csillogó szemekkel az eseményre Stefi, majd folytatja: - A 7-8. osztályos kategóriában összesen 56-an voltunk, és csupán 16 versenyző kapott arany fokozatot. A három napos rendezvényen sok-sok programot - táncházat, városnéző sétát, kulturális műsort - szerveztek számunkra, és persze ismerősöket, talán barátokat is szereztem. A Kazinczy versenyre éppúgy, mint a Regősök húrján versmondó versenyre édesanyám mellett évek óta magyartanárom, Gabi néni készít fel, aki nyelvművelést elősegítő munkájáért szintén elismerésben részesült.

 

Pásti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!