Civil

2017.05.17. 08:18

Szlovén és magyar tűzoltók megállapodása Szakonyfaluban

Szakonyfalu - Magyar és szlovén önkéntes tűzoltó egyesületek megállapodását írták alá a napokban a településen.

Civil Tudósítónktól

A 123 éves Szakonyfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület nevében Majczán István elnök és Nagy Norbert parancsnok látta el kézjegyével a hosszú távú megállapodást május 14-én Szakonyfaluban. A Domonkosfa ÖTE (PGD Domanjševci) részéről pedig Kranjec Franc elnök, illetve Orban Dusan parancsnok írta alá a szlovén, illetve magyar nyelven írt megállapodást, melynek célja, hogy erősítsék a szakmai és baráti együttműködést a Rába-vidéki szlovének és Szlovénia, és különösen a két település között.

Az ünnepélyes ceremóniát megtisztelte jelenlétével Rogán Valéria polgármester, valamint Iztok Fartrek, a muravidéki Šalovci polgármestere.

Fotó: Szakonyfalu ÖTE

Az ünnepséget követően Nagy Norbert ÖTE-parancsnok elmondta: a két község önkéntes tűzoltóinak kapcsolata nem új keletű. Az elmúlt években két alkalommal is közös gyakorlaton vettek részt, melynek házigazdái Szalafő és Szakonyfalu voltak. A felek megegyeztek abban is, hogy Szlovéniában októberben közös tűzoltógyakorlatot tartanak.

A szakonyfalui ÖTE immár három szlovén településsel tart fenn (írásban is megerősített) kapcsolatot, a domonkosfai mellett a Grad (Felsőlendva), illetve a Kuzma községhez tartozó Trdkova (Türke) önkéntes tűzoltóival.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!