Civil

2016.08.28. 19:22

Szlovén püspöki helynököt köszöntöttek Szentgotthárdon

Szentgotthárd - A muravidéki kétnyelvű területen végzett, több évtizedes szolgálata elismeréseként Trócsányi László, a Magyar Kormány igazságügyi minisztere - Áder János köztársasági elnök nevében - Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adta át a msgn. Franc Režonja püspöki helynök úrnak.

Civil Tudósítónktól

A miniszter az elismerést augusztus 19-én adta át a vikáriusnak, amikor a szlovéniai Lendván a helyi magyarokkal ünnepelte Szent  István, államalapító királyunk ünnepét. 2007 novembere óta a Vendvidék hívei havonta szlovén nyelvű szentmisén vehetnek részt a szentgotthárdi Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébánia-templomban. Kitüntetése alkalmából most a szentgotthárdi szlovén anyanyelvű hívek is köszöntötték a püspöki helynököt.

Fotó: Horváth R. László

Bartakovics Ilona, a magyarországi hívek, és a Szentgotthárd-Rábatótfalu Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat nevében fejezte ki gratulációját, és kérte Isten áldását a Muraszombati Püspökség nemzetiségekért felelős helynökére papi hivatásának gyakorlásához.

 

 

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!