Civil

2016.10.25. 19:19

Szombathelyi huszár hagyományőrzők Ferenc József halálának századik évfordulóján

Szombathely - A Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület október 21-én részt vett Ausztriában, a bécsi Schönbrunn Kastélyban rendezett emlékünnepségen, melyet Ferenc József császár halálának századik évfordulójára rendezett a Habsburg család.

Civil Tudósítónktól

Az eligazítás után a kastély előtti felvonulással kezdődött a rendezvény, melyen 15 hagyományőrző egyesület vett részt, főként Ausztriából. Egyedüli magyarként a szombathelyi egyesület képviselte hazánkat.

A fúvószenekar által kísért felvonulás után hangzottak el az ünnepi beszédek, többek között Sándor Habsburg-Lothringen királyi herceg is felszólalt. Ezt követően állófogadáson látták vendégül a meghívottakat.

Camilla Habsburg-Lothringen főhercegnő társaságában balról jobbra: Michael Fohler, Polgár Árpád, Drenovácz István és ifj. Drenovácz István Fotó: Drenovácz Violetta

A szombathelyi egyesület képviseletében Drenovácz István, ifj. Drenovácz István, Polgár Árpád, Michael Fohler és Helmut Sipos vett részt a megemlékezésen. Emléklapot és emlékérmet kaptak.

A Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület tagjai folyamatosan öregbítik hazánk és Szombathely hírnevét külföldön is. Két héttel korábban a doberdói fennsíkon vettek részt emléktábla avatáson és faültetésen a szombathelyi cserkészekkel karöltve. Ott az isonzói csaták áldozataira emlékeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!