Táborok a vulkán tövében

2017. augusztus 12., 19:37 szerző: Civil Tudósítónktól
komment
Kissomlyó - Ugrásszerűen megnőtt Kissomlyó lakóinak száma, igaz sajnos csak ideiglenesen. A település kétszázötven állandó lakosa mellett a héten közel ötven táborozó gyerek és fiatal költözött a kemenesaljai faluba.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kissomlyó főutcáján sétálva vidám gyerekzsivaj hallatszik innen is - onnan is. Az evangélikust templom és lelkészlak udvarán vasárnap és hétfőn gombaszerűen sátrak nőttek ki a földből, és kamaszok beszélgetése, gitározása szűrődött ki a közösségi terem falai közül.

- Ezen a héten a felső tagozatosok és középiskolások érkeztek hozzánk, míg a múlt héten az óvodás-kisiskolás korosztálynak tartottunk várépítő hittantábort a reformáció 500-ik évfordulójához kapcsolódóan – meséli Kendeh-Kirchknopf László, a gyülekezet frissen megválasztott lelkésze. Feleségével két éve gazdagítják a kissomlyói közösséget, szerveztek már karácsonyi műsort, pünkösdi hangversenyt a keszthelyi Helikon Kórus fellépésével, szeptember elején pedig egy vonósnégyes ad majd koncertet a templomban. A táborok elsődleges célja a közösségépítés volt, és a fiatal lelkész kiemelte, hogy a gyülekezet tagjai rendkívül sokat segítettek a táborok lebonyolításában. Volt, aki rizses húst készített, mások palacsintát, lángost sütöttek ipari mennyiségben, de érkezett adományként szörp, lekvár és friss gyümölcs is. Sok dolgos önkéntes szülő, segítő vett részt a munkában, így gördülékenyen zajlottak a programok.

A lelkészlak szomszédságában angol táborban szórakozhattak és tanulhattak a kisiskolások, akik minden nap más-más témával foglalkoztak. Szó esett ruházatról, ami után egy rögtönzött divatbemutatót tartottak, volt állatos nap lovaglással, megismerkedtek a gyerekek a foglalkozásokkal, pancsoltak, vulkántúráztak és sokat játszottak együtt az öt nap alatt.

A hegy lábánál fekvő meseház fölött pedig két jurta és a hozzájuk tartozó vizesblokk épült a nyár elején, hogy Csiszár Máté és Kovács Dorottya el tudja szállásolni a hozzájuk érkező táborozókat. Tartottak a szünidőben felfedező tábort, kézműves hetet a kisebbeknek, most éppen szerepjátszó csapat tölti meg a jurtákat és a hegyoldalt élettel.

Kostyák Borbála

Civil Tudósítónktól

2017. augusztus 12., 19:37 szerző: Civil Tudósítónktól

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...