Télen sem jeges a hangulat a csehimindszenti iskolában

2017. február 03., 09:22 szerző: Civil Tudósítónktól
komment
Csehimindszent - A Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskolában is lezárult egy félév. A tanulás mellett rengeteg érdekes, csapatmunkára épülő, élménydús programra invitálták pedagógusaik a diákokat, amelyekhez az érdeklődő szülők is csatlakozhattak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A programok célja volt, és lesz a jövőben is, hogy a tanulók összekovácsolódjanak egymással, hogy folyamatosan fejlődő, bizalmi kapcsolat alakuljon ki tanár és diák közt. A félév során táblajátékokkal foglalkozhattak a gyerekek, még malomjáték versenyt is rendeztek. Ennek a programnak a célja, hogy tudatosuljon a diákokban, hogy nem lehetnek mindig győztesek, és ezt elfogadják, ugyanakkor a győzelem egy-egy játék során erősítse önbecsülésüket.

Az ajándék programok alkalmával lehetőségük nyílt egy parlamenti látogatásra, nagy volumenű színházi előadások (Dzsungel könyve, Diótörő) megtekintésére. A hideg, téli napok alatt a pedagógusok a bezártságot benti programok szervezésével orvosolták. Rendeztek asztalitenisz versenyt, képeslap kiállítást, a kézműves foglalkozások keretein belül aktuális ünnepek dekorációját készítették el, ami persze a szülők, és tanáraik nélkül nem sikerült volna.

Madáretető építő versenyen is indulhattak a diákok. A természetismeret, és a természet szeretete jegyében Csehimindszent vidékén fenyőtúrát szerveztek, amelynek során a gyerekek fényképezték, beazonosították a környéken élő fenyőfajtákat. Az iskola jóvoltából, a diákok szánkókkal felszerelkezve várták az első hóesést, és a napköziben, tanulás után, nagyokat játszhattak a hóval borított sportpályán. A következő esemény az iskolai „Csillag születik" műsor, amelyre minden résztvevő lázasan készül produkcióival.

Szöveg és fotó: Gaálné Pápai Viktória

Civil Tudósítónktól

2017. február 03., 09:22 szerző: Civil Tudósítónktól

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...