Civil

2016.07.18. 09:54

Tizenévesek is végigjárták a zarándokutat - hatvanketten vágtak neki Szentgotthárdról az útnak

Szentgotthárd - Kilencedik alkalommal indultak útnak mindazok, akik felelevenítették őseik hagyományát: gyalog eljutni a Máriacelli Szűzanyához. Idén hatvanketten vágtak neki Szentgotthárdról az útnak, hogy imádságos lelkülettel, dacolva az időjárás viszontagságaival, teljesítsék a száznyolcvan kilométert.

Civil Tudósítónktól

A Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd szervezésében útnak induló zarándoklatra érkeztek Egyházashetyéről, Káldról, Körmendről, Szakonyfaluból, sőt, még Erdélyből is!

Karvalics Boglárka és Komóczi Donát a Máriacelli bazilika bejáratánál

Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén majd százan várakoztak a Bazilika szomszédságában lévő parkolóban, hogy kedves szavakkal, öleléssel fogadják a hegyoldalról érkezőket. A fáradt, fázó csoport elején a legfiatalabbak jöttek. A körmendi Karvalics Boglárka a zarándok-keresztet, a rábafüzesi Komóczi Donát a nemzeti zászlót tartva vezette a zarándok-testvéreket az ősi búcsújáró kegyhelyre, ahol szentmisével mondtak hálát az Égi Édesanya támogatásáért.

A káldi Nagy Elek és a máriaújfalusi Németh Gergely között az Erdélyből érkezett Sándor Enikő

A két tizenhárom éves gyermek, Bogi és Donát nevetve elevenítette fel a gombapucolással járó nehézségeket. A nyolcadikból az idén ballagó Nagy Elek harmadszor teljesítette a távot, jövőre szintén útnak indul. A húszesztendős Németh Gergő is rutinos zarándoknak számít, olyannyira, hogy az idén már másodszor járta végig a Mária Út ezen szakaszát.

Magyar zarándokok a kegyoltár előtt

Az ötnapos lelki- és testi zarándokút közös agapéval ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!