Civil

2017.07.19. 08:15

Túráztak, fallabdáztak, dinót formáztak a jáki táborozók

A tábor szóról mindenkinek más jut az eszébe. A jáki gyerekeknek biztosan az, hogy milyen nehéz volt a döntés, hogy a sokféle tábori lehetőség közül melyiket is válasszák. Hiszen Fürge ujjak, Kresz, Fallabda, Torna, Menő manó, Sport, Kézműves és Természet tábort hirdetett meg az iskola. Nagy dilemmázás után minden táborba akadt számos jelentkező.

Civil Tudósítónktól

A Fürge ujjak táborban - ahogy a neve is mutatja - a kézimunkázásé volt a főszerep, ami kiegészült játékkal, pizzázással. A Fallabda táborban e látványos sportággal ismerkedtek a lurkók. A kresztáborozók különféle közlekedési eszközökkel barátkoztak, buszoztak, vonatoztak, biciklitúráztak. Közben megtanulták a helyes közlekedés szabályait is. Utolsó nap egy igazi rendőrautóba is beülhettek. A kézműves táborba ügyes kezű nagylányok jelentkeztek. Drótékszert készítettek, üveget festettek, agyagoztak, szalvétatechnikával dolgoztak. S milyen érdekes, hogy zsugorfóliából elegáns nyaklánc vagy akár kulcstartó is készülhet! A sok kézműveskedés jutalma strandolás volt.

A „Menő manók” - nevükhöz méltón - reggeltől estig mentek, busszal, vonattal, lábbusszal. Rádócon a helyi iskola igazgatónője és pedagógusai látták vendégül őket. Természetes anyagokból, mohából, kavicsokból, borostyánból mesés tündérkerteket varázsoltak. Ellátogattak Bükre a Napsugár Játszóházba, a szombathelyi Tófürdőre, a Kalandvárosba.

A Sporttábor nagy sikert aratott. Az öt nap alatt másztak kötélpályán, biciklitúráztak. Jártak a szombathelyi Parkerdőben, uszodában hűsöltek a rekkenő hőségben. Akadályversenyen vettek részt, majd az utolsó napon erdei gyalogtúrát tettek. A hosszú túra után jól esett az egészséges élelmiszerek kóstolása.

A Természet táborosok mindig tematikus héttel zárják az évet. A téma a dinók világa és a PET palack újrahasznosítása volt. Megidézték a dinók korát, készítettek dinótojásokat, melyekből épp keltek ki a kis dinók. A legnagyobb kihívást a dinó testek elkészítése jelentette. Felfújt lufikra csirizzel dekupázsoltak papírcsíkokat, ez adta az állatok testét. Száradás után lefestették és felragasztották a fejeket, végtagokat, szarupikkelyeket. Igazán pompás kis alkotások születtek! PET palackból készült madáretető, apróságok tárolására alkalmas pingvin. Vízelvezető rendszert is palackokból állítottak össze. A balatonfüredi kiránduláson ellátogattak a Bodorka Balaton akváriumba, ami a tó élővilágát mutatja be. Természetesen a fürdés sem maradt el.

Weidinger Veronika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!