Civil

2017.04.11. 11:08

Újrahasznosított alapanyagok, újragondolt játszótér a Petőfi-telepi nyuszivárón

Szombathely-Petőfi-telep - A baba-mama klub tagjai - újrahasznosított hulladékok felhasználásával - nyusziváró délutánt rendeztek a gyerekeknek.

Civil Tudósítónktól

A klubtagok szombat délután várták a gyermekeket és szüleiket a Petőfi-telepi közösségi házba és a mögötte lévő játszótérre. A tavaszi napsütésben tojáskereséssel kezdődött a program, majd különböző játékokban vehettek részt a gyermekek. Ezeket a játszótéri eszközök felhasználásával, funkciójuk újragondolásával találták ki a szervezők. A nyújtóból lengőteke lett, a mászókából célbadobó, a kültéri padból pedig az akadálypálya egyik állomása. A szabadtéri játékok közül a kedvenc a lengőteke lett. Persze a mászóka és a hinta sem maradt gyermekek nélkül.

Budai Zétény tojás gyűjt

Nárai Petike lengőtekézik

A közösségi házban készítettek a gyermekek tojáskereső kosarakat otthoni használatra, festettek levegőre száradó gyurmából készített tojásokat, pillangókat, nyuszikat, gyártottak WC papír gurigából nyuszikat, csibéket. A megfestett gyurmákat a Koroknai Kinga klubtag által papírtányérból készített nyuszitasakokban vihették haza a kis művészek.

Csicsai Laci célba dob

A kézműves foglalkozáshoz egyéb újrahasznosítható hulladékokat (újságpapír, PET palack, vajas doboz, üdítős kupak) is felhasználtak. A szülők célja az volt, hogy már egész kicsi korban megmutathassák az újrahasznosítás szórakoztató oldalát a gyermekeknek és minden más érdeklődőnek is.

Sikos Péter az akadálypályán anyukájával Németh Krisztinával

Az anyukák süteményekkel kedveskedtek a gyermekeknek, egymásnak és a látogatóba érkező hozzátartozóknak is. Az érdeklődők tanácsot kaptak a természetes anyagokkal történő tojásfestéshez is.

Kézműves foglalkozáson Saághy Júlia-Busznyák Benjamin, Csicsainé Kálmán Rita-Csicsai Lacika, Nárai Peti

A program zárásaként csoportosan meglátogatták a településen lakó nyuszikat Fehér János és családja portáján, akinek kedvességét süteményekkel és a számukra készített kézműves ajándékokkal köszönték meg.

A nyuszitasakok Koroknai Kinga munkái
Fotó: Gaál Attiláné

A betegség miatt távollévő klubtagok részére is készültek ajándékok és süteménycsomagok. A rendezvény a Petőfi-Telepért Egyesület támogatásával valósult meg.

Szerző: Gaál Attiláné/civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!